Lupin / Lupine

Lupin / Lupine

Lupiner finns i så många olika färger. Många tycker den är ogräs…men om man kollar närmare så är den så vacker. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Lupins are available in so many different colors. Many think it’s weed … but if you look closer, it’s so beautiful. Please click on the pictures to make them bigger.
Annons

39 tankar om “Lupin / Lupine

 1. Man behöver inte ens titta nära, lupinerna står granna på långt håll redan. Väldigt vackra bilder har du tagit av dem! Att den betraktas som ogräs nuförtiden beror på att den är så invasiv och har blivit ett problem då den tydligen tar över och kväver andra blommor. Mina lupiner som jag var glad över på torpet har på något mystiskt vis försvunnit helt, så de bredde inte ut sig.

  Gillad av 1 person

 2. In Finland we have the song named: ”Villejä lupiineja” as ”Wild lupines”. J.Karjalainen is singing of some way where is growing much lupines. It always reminds me of our summer cottage. Lupines really are beautiful!

  Gillad av 1 person

 3. Vackra bilder på lupinerna. Det finns Lupiner som är förädlade och dom sprider sej inte. Har man den vanliga lupinen får man klippa bort fröställningen så kan man hålla dom i schack .

  Gillad av 1 person

 4. Älskar lupiner, åtminstone så länge de blommar. När man ser de blålila fälten efter vägarna påminner de nästan om lavendelfälten i Provence. Förra året påbörjade man ett utrotningsarbete längs vägarna av dem i Dalarna och vissa delar av Hälsingland. ”Invandrade” växter som inte hör hemma här och därför inte något vi ska ha kvar, lite som många tycker om vissa andra grupper också. 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Härliga bilder blev det! Gillar också lupiner och alla dessa underbara färger. Ibland tvåfärgad. Jag har ett naturreservat runt hörnet. Där har de blivit ett problem. De inhemska arterna försvinner och lupinerna tar över.

  Gilla

 6. Vilken vacker väg! Lupiner är tacksamma. De klarar sig själva. Vi människor är också invasiva, men vanligtvis utrotar vi inte människan av den anledningen, så jag tycker nog lupiner har rätt att existera också 😉

  Gilla

 7. Wonderful pictures ! I looove Lupines, especially when they grow wild in the fields. It is so beautiful !! I wanted to grow them on the balcony but it didn’t work. Anyway it’s not the same as the wild ones. Nice colours and interesting foto of the ”Rhythm-Lupines” that grow so straight.

  Gilla

 8. Pingback: Lupin / Lupine — Naturfoton – Suman Ds Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.