Humlor / Bumblebees

Humlor / Bumblebees

I år har jag sett ovanligt få humlor. I Sverige finns 37 arter.
Sverige är särskilt rik på humlor jämfört med andra europeiska länder. I en vanlig trädgård kan du ofta se mer än 10 olika humlearter. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

This year I have seen unusually few bumblebees. In Sweden there are 37 species.
Sweden is particularly rich in bumblebee compared to other European countries. In a common garden you can often see more than 10 different species of bumblebee. Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

58 tankar om “Humlor / Bumblebees

  1. Pingback: Humlor / Bumblebees — Naturfoton – Suman Ds Blog

  2. Jättefina foton på humlor. Lustigt att du sett så få, jag pratade med min man om det häromdagen att det var ovanligt mycket humlor iår. Kanske beror det på att jag planterat nya växter som de verkar gilla

    Gillad av 2 personer

  3. Lovely pictures of my favourite animals 🙂 Wow, so many species ! I didn’t know that. Do you know why there are less bumblebees ? Do you have the same problems in Sweden like we have with too much intense agriculture, too much pesticides ?? I hope not. Your lovely country seems to be so close to nature !

    Gillad av 2 personer

  4. Jag har sett ganska många humlor i år, men vi kanske har rätt blommor här som har klarat torkan. Myggen har lyst med sin frånvaro och även getingarna. Kanske är det därför jag tycker humlorna har varit många.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.