Olydiga kycklingar och hönor

Nu när nätet över hönsgården har gått sönder, ja då passar både kycklingar och hönor på att sova ute under bar himmel. I normala fall så brukar de vilja övernatta i hönshuset på nattpinnarna, men inte dessa figurer. Det är bara en höna, som varje natt sover i hönshuset, dom andra ska sova på ramen på hönsgården. Jag är ju lite orolig att nån rovfågel eller räv ska slinka förbi, innan vi hinner göra ett nytt skydd över hönsgården. Det skulle vara synd, dels för att jag tycker om mina fjäderfän men också för att några av dem har blivit vuxna och värper så bra just nu. Att varje dag få gå ut i hönsgården och plocka in färska ägg, det är livet det. Det blir man aldrig för vuxen för 🙂 Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Besök gärna http://bloggfeed.se/och http://fotofeed.se/som är sidor som samlar inlägg från många olika bloggar inom flera olika områden.

blogghubb.se  hjälper bloggare att synas.

Annons

16 tankar om “Olydiga kycklingar och hönor

 1. Märkligt men du har ingen tupp eller?
  De har väl strö, sittpinnar, mat, vatten och sina reden inne? Aldrig hört om sånt tidigare och då har jag ändå hållit på med hönsavel och fjäderfäklubben i nästan 20 år.
  Hade aldrig gått med på att de sover ute. Vi hade t.o.m. minknät på utsidan fönstren. Inbrottssäker hönshus med andra ord 😀

  Gillad av 1 person

  • Tuppen sitter också där uppe och sover på natten 😀 Ja allt du räknar upp finns inne i hönshuset. Det är svårt att stänga dem inne när hälften är inne går de andra ut. Det är första gången jag är med om detta. Det lustiga är att en höna och tuppen tog efter detta beteende när kycklingarna kom. Innan dess gjorde de den andra hönan sällskap inne i hönshuset 😉

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.