Domherre

Jag har fotat och umgåtts med denna herre hela helgen samt även under tidigare perioder. Som det ser ut så är han mer än proppmätt. Jag har studerat och fotat. Herren verkar må bra.  Han intager frö efter frö och att flyga är inga problem…men jag kan inte låta bli att undra, är stackaren förstoppad på något vis.

Annons

4 tankar om “Domherre

  1. Det verkar som om den lille stackaren har drabbats av gulknopp. Det är en smittsam fågelsjukdom som man tyvärr ser då och då vid fågelbord. Jag har haft en sjuk grönsiska här nyss. De flyger och äter till en början men till slut sitter de mest och orkar nog inte äta så mycket. Om den är kladdig kring näbben så är det med största säkerhet gulknopp. Om det är det bör du göra rent kring fågelbordet och vänta ett tag med att mata igen för att undvika att fler fåglar smittas. Jag hoppas dock att den lilla domherren inte är sjuk trots allt.
    Annelore

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.