Blå Huggorm

Den 12 April 2014  var jag ute på en cykeltur med hunden och träffade på denna blåa huggorm. Vacker var den och arg samt fräsig också 🙂 Vad tycker du om den. Jag är fullt medveten om att skärpan inte är den bästa, jag tyckte det då jag fotade 🙂 Men ni ser i alla fall hur ormen såg ut 🙂

 

 

Annons

21 tankar om “Blå Huggorm

  • Tusen Tack Blomstermams!
   Jag tror att de kan se ut så på våren när de ska ömsa skinn 🙂
   Den var så arg så den högg i cykeltrampan, jag störde väl för mycket 🙂

   Gilla

 1. Tror bestämt att du lyckats ta en bild på en hona. Den var ju, som alla kvinnor fräsig, och huggvillig. Jag har bra några bilder på hanar, och de är smalare, längre, och snällare. Fina bilder.
  Svante

  Gilla

 2. Så jättefina foton du tagit på huggormen, där blir jag lite avis. 🙂 Mycket vackra verkligen, och en vacker orm. Nästa gång du ser en, fånga den och skicka den till mig! 😀

  Gilla

 3. Det lättaste sättet att se om en orm ska ömsa är att deras ögon ser grumliga ut, och det gör inte den ormens ögon. Även skinnet och såklart färgen ser mycket mattare ut, denna ormen har en fantastisk färg, skulle vara märkligt om den ska ömsa skinn, huggormar finns i mängder med färger så den kan helt klart vara blå. Återigen, underbara foton Annica! Som du bor är chansen stor att du träffar på fler, lägg gärna ut bilderna om du tar några! 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Du är uppenbarligen inte ormrädd. Det är bra. Allt för många är tyvärr det och en del slår ihjäl dem trots att de är fridlysta.

  Jag älskar ormar. Ja, jag älskar nästan alla djur. De jag inte älskar är flugor, knott, mygg och fästingar, men vem gör det.

  Om orm kan jag berätta att när jag var barn hittade jag en huggorm som jag tänkte ta hem och visa för mina föräldrar. Jag tog den i svansen och började knata hemåt. När jag gick över en åker såg jag två kvinnor några hundra meter bort och ropade på dem och frågade om de hade något jag kunde ta ormen i och höll upp den så de kunde se den. Trots avståndet så började de yla av skräck och sprang!

  Sen kom jag förbi ett bygge och frågade gubbarna samma sak. De kom med en kartong.

  Precis när jag var hemma kom en kompis och jag visade ormen för honom. Då stack han ned handen och klappade ormen utan att bli biten!

  Så olika kan reaktionerna vara!

  Kram och glad påsk!
  /Skvitt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.