December natt / December night

December natt / December night

Snön lyser vit på taken…endast tomten är vaken…visst är det vackert. Speciellt på vintern när det är snö och fullmåne…hur vackert och förtrollande är det inte ute i naturen precis just då. Jag har många gånger tänkt att det ögonblicket ska jag fotografera, men det har jag ännu inte gjort. En kväll nyligen när det var fullmåne, så plockade jag fram kameran och gjorde ett litet försök hemma på gården…men jag har ingen erfarenhet av att fotografera i mörker och jag vet inte alls vilka inställningar som behövs…jag tycker att bilderna blev mysiga även om jag vet att kvaliteten kan vara så mycket bättre. Det är en kvällsbild och resten är nattbilder  🙂 Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

The snow shines white on the roof … only the Santa Claus is awake … certainly it’s beautiful. Especially in winter when it’s snow and full moon … how beautiful and enchanting is it not in nature just then. I have often thought that the moment I will photograph, but I have not yet done so. One evening recently when it was full moon, I picked up the camera and did a little try at home on the farm … but I have no experience of photographing in the dark and I do not know what settings are needed … I think the pictures became cozy even though I know the quality can be so much better. It’s one evening picture and the rest are night shots 🙂 Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

25 tankar om “December natt / December night

 1. Du har chansen att prova igen den 2 januari. Det var fina nattbilder, själv sover jag på nätterna, och tänker inte riskera att återgå till nattvanorna jag hade när jag körde buss, och tunnelbana.
  Svante

  Gillad av 1 person

   • Har man kört ständig natt i flera år är det lätt att halka tillbaka. Det var skönt att jobba mellan 00:00, till 06:00.
    Svante

    Gilla

   • Det där är en tid på dygnet som funkar ett tag att jobba, jag vet jag har en dotter som jobbar natt inom vården och är en nattuggla 😀 men längre fram i livet vill kroppen normalisera sig.

    Gilla

   • Skulle jag börja med att vara uppe på nätterna, skulle jag vara tillbaka i nattskiftet inom några dagar. Det är inte så många år sedan jag halkade tillbaka, och det tog tid att komma tillbaka i daglivet igen.
    Svante

    Gillad av 1 person

 2. Hallo Annica,
  das Foto links oben ist mein Favorit. 😊
  Ich wünsche auch dir einen guten Rutsch und ein gutes Jahr 2018… 🎆
  Lieben Gruß, Ewald
  🥂🍾🥂🍾🥂

  Gillad av 2 personer

 3. Min favorit är också första bilden. Man får ju börja någon gång med natt och/eller kvällsfoton. Du lyckades riktigt bra 🙂
  Tänkte förklara det tyska uttrycket ”Guten Rutsch” in i det nya året. Tyskarna ”glider” in i det nya året. Därför önskar vi utöver ett gott nytt år även att vi glider bra in i det 😛

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.