Grågås / Greylag Goose / Anser anser

Grågås / Greylag Goose / Anser anser

Jaa…för första gången i mitt liv har jag fotograferat grågåsen. Jag är mycket nöjd. På väg till mitt arbete i går såg jag gässen som har kommit med våren. I dag hade jag min kamera med mig. Grågåsen finns inte hos mig…men på väg till mitt arbete finns den, den är vacker. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Yes … for the first time in my life I have photographed the grey lag goose. I am very pleased. On my way to my work yesterday I saw the geese that came with spring. Today I had my camera with me. The gray goose does not occur where I live … but on my way to my work it appears and it is beautiful. Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

31 tankar om “Grågås / Greylag Goose / Anser anser

 1. Hej Annica, det er dejlige billeder, men det ser koldt ud? Vi har rigtig mange grågæs i Danmark, tangerende til et problem for bondemænd og deres afgrøder.
  Men gåsen er snyg med de fine farver ❤ 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tak Hanna! ❤ Jeg forstår, at gås er et problem, når de er mange. Det er det samme her i Sverige. I aften havde vi en mund på 11 grader Celsius, så det er stadig koldt om natten. I dagene er det varmere;) nogle plus grader.

   Gillad av 1 person

 2. Fina bilder, Annica!😊 Ja grågåsen är inte så vanlig uppe hos er, den tycker bättre om de sydliga delarna av vårt land. Här i Skåne så har många av dem stannat här även på vintrarna, annars så flyttar de bara en kort bit söderut. Men jag kan säga att de är inte så roliga nu innan de börjat att häcka. Det är en av de fåglar som håller mest liv och kan aldrig hålla tyst. Det räcker att de hör dig komma så börjar de att skrika högt och flyga iväg, samtidigt som de skrämmer alla andra fåglar som då också blir rädda och flyger upp i luften.😁 Vår tamgås härstammar från grågåsen, men människan har tydligen fått den att hålla tyst iallafall!😁😁😁

  Gillad av 1 person

  • Oj, när sädesärlan visar sig är det vår. Jag har inte sett den här ännu. Men om den kommer hit nu, vad ska den då äta, det är ju bara snö än. Jag såg en mycket förvirrad tofsvipa härom dagen och tänkte för mig själv, vilken stackare som trodde att våren hade kommit hit till oss 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.