Fasan / Common Pheasant / Phasianus colchicus

Fasan / Common Pheasant / Phasianus colchicusIMG_2871 - kopia (2)

Det är sällan jag ser Fasan här hos mig och jag tycker det är en vacker fågel. Den här Fasanen såg jag i april, sen har jag även sett den eller en annan i juni, men då hade jag  inte min kamera med mig.

I rarely see Common Pheasant here with me and I think it’s a beautiful bird. This Common Pheasant I saw in April, then I have seen a another in June or was it the same bird, but then I did not have my camera with me.

 

 

Annons

24 tankar om “Fasan / Common Pheasant / Phasianus colchicus

 1. När jag körde buss i Haninge, såg man väldigt ofta Fasaner, men sedan jag lämnade Stor Stockholm har jag inte sett en enda Fasan.
  Svante

  Gillad av 1 person

 2. Här i Kristianstad finns det många! Se dem nästan varje gång jag är ute. Trolle Ljungby slott födde upp dem men de rymde, nu jagar de de stackars halvtama fåglarna.

  Gillad av 1 person

 3. Visst är de vackra fasantupparna! Ser exotiska ut på något vis … Tyvärr verkar de ha minskat mycket häromkring – för några år sedan såg vi dem nästan varje dag, men numer väldigt sällan. du lyckades få en fin bild på den, även om den ser ut att försöka smita 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Vi hade faktiskt fasaner på vår stadstomt (utkanten av stan) när vi flyttade in. De förde ett fasligt oväsen på morgnarna. När grannen skaffade hund försvann de och kom aldrig mer tillbaka. Du lyckades få till en fin bild på den.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.