Myskoxe / Muskox

Myskoxe / Muskox

Järvzoo är en djurpark i Järvsö. Den stora myskoxen, tjuren, grymtade högt. Det var ett av de värsta ljudet som jag har hört i hela mitt liv. Blodet frös till is i mina ådror. Tänk dig ett rytande ljud från ett lejon…men tio gånger värre och han även doftade mycket starkt. Han gillade verkligen inte att få besök, det kan jag intyga. Han tog fart och stångade i ett träd intill stängslet. Alla vattendroppar som fanns i trädet, lämnade trädet direkt, det var som att ruska om en liten buske, vilka krafter. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Järvzoo is a zoo in Järvsö. The big muskox, the bull, grunting high. It was one of the worst sounds I’ve heard in my entire life. The blood froze into ice in my veins. Imagine a roaring sound from a lion…but ten times worse and he also smells very strong. He really did not like to be visit, I can certify that. He ran and hit in a tree next to the fence. All the water droplets that were in the tree left the tree directly, it was like you shake a small bush, great forces. Please click on the pictures to make them bigger.

 

Annons

18 tankar om “Myskoxe / Muskox

 1. Spännande djur … och jättefina bilder! Det låter som de låter ganska mycket när de är på dåligt humör 🙂 Myskdoft … hm – har visst något med parfymer att göra – det är lite mysko tycker jag 🙂

  Gillad av 2 personer

 2. Äntligen!

  Nånting hände med mitt Googla Chrome. Jag kunde inte se ”gilla”-knappen varken hos dig eller någon annan bloggare. Jag blev tvungen att avinstallera och installera på nytt. Nu funkar det.

  Myskoxar är ett slags getter. Det kan man tro först när man tänker efter. Att de har ett sånt avgrundsvrål hade jag dock inte reda på. Tack för upplysningen!

  /Skvitt

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.