Älg / Moose

Jag cyklar och cyklar… vägen bär bara uppför hela tiden. Det är en lång lång uppförsbacke…jag går med min cykel och jag känner mig uttittad. Jag lyfter min blick…där står en ung älg och tittar på mig. Nu är det vår och älgkon jagar bort förra årets kalvar för att göra plats för årets kalvar. Här kan du se en ung älg ko som är nyfiken på mig, hon känner inte min lukt, det blåser åt fel håll. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

I cycle and cycle … the road just goes uphill all the time. It’s a long long uphill … I go with my bike and I feel watched. I lift my gaze … there stands a young moose and looks at me. Now it is spring and elk cows chase away last year’s calves to make room for this year’s calves. Here you can see a young moose cow who is curious about me, she does not know my smell, it blows in the wrong direction. Click on the pictures to make them bigger.

Annons

34 tankar om “Älg / Moose

  • Tusen tack Kristallina! En bild kan betyda så otroligt mycket och ofta blir det ju mer än en bild 😀 Att en mor förvarar sina barn bör man alltid ha med sig i åtanke, men här är jag mer orolig för att hamna mellan en björnhona och hennes ungar 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Vilket spännande möte! De där ettårskalvarna är ofta så nyfikna och orädda, så det finns tid att hinna få fina bilder, precis som du fått. Håller med om att det nog är mer nervöst att träffa på en björnhona med unge eller en älgko med årskalv. Snart drar vi ända in i Hälsingland… 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack Meggie! När jag började med att filma så dog batteriet…är det inte så himla typiskt eller… 😉
   Vad kul att ni kommer till Hälsingland inom kort, det känns som om ni är närmare mig då, jättekul. Kram kram å hälsa gubben din med ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.