Kycklingar…vilket äventyr/ Chickens…what a adventure

Jag skickade efter fem ägg på posten. Samma dag som äggen skulle kläckas dog hönan hastigt och äggen var iskalla när jag kom dit på morgonen. Jag fick kläcka fram en kyckling för jag hörde ett pip i ägget. Jag tog in kycklingen i värmen, men den dog dag tre.
Jag köpte sju kycklingar en annan dag och en höna med två kycklingar. Jag önskade att hon skulle adoptera de andra sju kycklingarna. Men trots flera försök så anföll hon dem och hackade ihjäl en kyckling, så jag blev tvungen att ta bort henne 😦 Men nu är alla kycklingar vänner och kan handmatas. Jag har en stor gammal vit höna som vill ha kycklingmaten för sig själv, så där har jag gjort en bur över kyckling maten 😀
Vänligen klicka på bilderna för att göra dem större.

I sent for five eggs at the post. The same day as the eggs were hatched, then the hen died quickly and the eggs were icy when I got there in the morning. I had to hatch a chicken because I heard a beep in the egg. I took the chicken into the heat in the house, but it died three days later.
I bought seven chickens another day and a hen with two chickens. I wished she would adopt the other seven chickens. But despite several attempts, she attacked them and kill one chicken, so I had to remove her 😦 But now are all chickens really friends and can be handled. I have a big old white hen who wants to eat the chicken food for herself, so there I made a cage over the chicken food
🙂 Please click on the pictures to make them bigger.

56 tankar om “Kycklingar…vilket äventyr/ Chickens…what a adventure

  • Tack Jag! Jag har ett litet håll i nätet över hönsgården och när jag kom hem igår kväll efter mitt arbete, så fattades det två kycklingar, jag tror att det är skatorna som har haft fest 😦 Nu ska jag köpa nytt nät.

   Gillad av 1 person

 1. Det var inte så roligt. Hönan som dog kanske inte gick ut medan hon ruvade. Man får hålla ett öga på dem och i värsta fall ta ut dem en liten stund då och då.
  Nej, en höna tar inte emot främmande kycklingar. Har man tur kan man stoppa under en nykläckt kyckling medan hennes egna kläcks. Men annars går det inte.
  Kycklingen som dog hade behövt en värmelampa. Har född upp många som kläcktes i min äggkläckningsmaskin.
  Hoppas det går bra för dem som är kvar.

  Gillad av 2 personer

 2. En helt fantastisk historia med både motgångar och framsteg. Ljuvliga bilder på de duniga små liven. Du lever ett spännande liv där på din plats på jorden, mitt i naturen, bland växter och djur. 😀

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.