Tornfalk/ Falco tinnuculus/ Common Kestrel

Midsommarafton, våra barn och vårt första barnbarn hälsade på. Vi åt god mat och pratade. Senare på kvällen hälsade vi på mina små kycklingar och då kom en ung tornfalk. Hon försökte att ta sig in i hönsgården, jag tror att hon hörde ljud från kycklingarna och kände sig hemma. Hon hade lera i sina fjädrar och hon var inte rädd…något hade hänt, var hennes föräldrar döda?
Vi flyttade henne bort från våra höns och jag försökte att ge henne mat och vatten, men hon ville inget ha.
Senare på kvällen kom hon in i vårt hus och promenerade runt i rummen. Jag släppte ut henne och på kvällen dagen efter hittade vi henne död 😦
Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Midsummer Eve, our children and our first grandchild are visited us. We ate good food and talked a lot. Later in the evening we greeted my little chicks and then a young kestrel came. She tried to get into the chicken farm, I think she heard sounds from the chickens and she felt at home. She had clay in her feathers and she wasn’t afraid … something had happened, was her breeder dead?
We moved her away from our chickens and I tried to give her food and water, but she didn’t want anything.
Later in the evening she came into our house and walked around the rooms. I released her and in the evening the following day we found her dead 😦 Click on the pictures to make them bigger.

Annons

48 tankar om “Tornfalk/ Falco tinnuculus/ Common Kestrel

 1. Fantastisk, undrar så vad som händ, men troligtvis har den kommit ifrån föräldrarna och inte klarat att fånga möss på egen hand. Men otroligt att den kom in till er i huset, märklig historia. Du fick fantastiska närbilder på en tornfalk vilket är trevlig att ha kvar.

  Gillad av 3 personer

 2. Underbara bilder på den lilla tufsiga ungen! Ögat, blicken – och det är inte alla som har haft en tornfalk spatserande omkring inne i sitt hus. Så sorgligt att hon dog. Det är de där tillfällena man kommer riktigt nära och får bra bilder och minnen, men man önskar att hon hade klarat sig.

  Gillad av 3 personer

  • Tackar så mycket Jag! Jag satt i soffan och hörde klick klick på golvet och tänkte…nej nu kommer katten in med en råtta och så var det tornfalken, gissa om jag blev överraskad, javisst är det en sorglig historia.

   Gillad av 2 personer

 3. Oväntat besök, hoppas du hade Gevalia hemma! Nej, förlåt, den var dålig….:-(
  Vilka fantastiska bilder du fick, även om det blev ett sorgligt slut. Innan jag läst hela texten undrade jag just om du köpt ny kamera, men nu förstår jag hur du kunde få så fina närbilder. Så roligt. Och som du säger, det blir en spännande historia att berätta och visa bilder på för barnbarnen när det blir lite äldre. Du får skriva en liten saga och illustrera med bilderna till lille Alve.<3

  Gillad av 3 personer

  • Mitt i allt elände…haha Gevalia är bra vid oväntat besök 🙂 Det är första gången som jag fick studera en falk på så nära håll, sen blev det ett tråkigt slut 😉
   Absolut ska Alve få denna historia berättad, så kul att han var med just då också 🙂 ❤

   Gillad av 3 personer

 4. Fina bilder men vilken sorglig historia. Tänk att den ändå kom till er. Som att den ville få hjälp. Kanske var den sjuk på nåt sätt? Ledsamt. Men ni gjorde säkert det ni kunde.

  Gillad av 3 personer

 5. Jag hoppas att min kuk går bra, och inte som en beklädnad för Falcos servitörer !!! ((Kul) Jag tror även att kycklingen har en mardröm i sömnen när de ser falco, !! vacker söndag fortfarande !!(((*L*)))

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.