Vildnypon

Frostnypna vildnypon går alltid hem hos mig. Jag gillar verkligen deras vackra avlånga runda former och den intensivt rödoranga färgen. Detta i kombination med lite frost eller snö blir ett vackert motiv att fota.
Jag provar även att visa er en bild i svartvitt här, vad gillar du den bilden.
Torka nyponen i ugnen och gör en hemmagjord nyponsoppa med en klick grädde på eller lämna kvar nyponen till fåglarna, eller varför inte…dela på godsakerna.

Besök gärna http://bloggfeed.se/och http://fotofeed.se/som är sidor som samlar inlägg från många olika bloggar inom flera olika områden.

blogghubb.se  hjälper bloggare att synas.

Annons

23 tankar om “Vildnypon

 1. Frostnypon är det mest typiska tecknet på övergången mellan höst och vinter, i färg och form. I svart-vitt framträder frostkristallerna mot den runda formen när man inte bländas av färgen. Blir extra tydligt när man kryper nära inpå. Tycker jag…..

  Gillad av 1 person

 2. Vackra bilder allesammans, även det svartvita, men jag föredrar de i färg i det här fallet. För mig är det just färgen tillsammans med den allt blekare naturen som gör bilderna på nypon så fina den här tiden på året.

  Gillad av 1 person

 3. Jättefina bilder. Kan sällan bestämma mig vad som är bäst. Färg eller svartvitt. I dem flesta fall tycker jag både och. De är vackra på sitt eget sätt och olika detaljer syns bättre på båda sätten också. Beror på vad man vill häva fram.

  Gillad av 1 person

 4. Kul att se dig här på bloggen igen, men jag antar att du har fullt upp att instagramma din mat. 🙂
  Vet du, jag har plockat fem kg nypon i höst som jag har rensat (svettigt!) och torkat och nu njuter av nyponsoppa då och då. Så vackra bilder av DINA nypon, kanske kan du göra något gott av dem och lägga upp på insta. Allt gott! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket för dina välkomnande ord Meggie! Det är så kul att vara tillbaka här på bloggen 🙂
   Jag fick ju en släng av att lägga ut mat på intsa. Att laga mat är nått jag gillat skarpt också 🙂
   Vad härligt att höra om din stora nyponskörd, det är så gott ju!
   Kram ❤

   Gilla

 5. Idag gick det bra att se bilderna, märkligt. Nyponfoton blir det många av på hösten, de bara lyser emot en i naturen som röda små utropstecken. Med frost på blir de extra vackra som på dina fina bilder! Jag föredrar nog just nyponen i färg på grund av det jag skrev ovan. Svartvitt använder jag oftast där mönster och form och kontrast framträder bättre i svartvitt än i färg.

  Gillad av 1 person

  • Tackar så mycket för din feedback Jag!
   Jag håller helt med dig om att röda nypon kommer varje höst och visst är dom vackra, jag tröttnar aldrig på dom små liven.
   Jag gjorde en chansning med att ta med ett svartvitt foto bara för kul.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.