Spikklubba – mycket giftig

Först så tänkte jag, wow vad spännande vad är detta för ny växt, som jag inte känner igen. Men sen visade det sig att det är en mycket giftig växt, spikklubba. Namnet går ju bra att förstå när man verkligen kollar in hur växten ser ut på nära håll. Men vad gör den här växten hemma hos mig? Jag bifogar en länk på vad denna växt är för nått. http://linnaeus.nrm.se/flora/di/solana/datur/datustr.html

Annons

6 tankar om “Spikklubba – mycket giftig

  1. Den är ju ett intressant fotoobjekt, men kanske inte något som man ska ha på sin tomt när man har små barnbarn. Fina närbilder på den. Har tittat runt lite och den har vackra trumpetblommor också.

    Gillad av 1 person

    • Jag blev helt förskräckt när jag såg den på vår tomt. Vi har aldrig haft den här hos mig tidigare. Jag ryckte upp den med rötter och allt och den åkte faktiskt ned i soptunnan. Men du har rätt i att den är intressant att fota. Tack för att du fortsätter att besöka min sida, det uppskattas.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.