Vinter på 24 timmar / Winter in 24 hours

Vinter på 24 timmar / Winter in 24 hours

Nu blev det vinter på 24 timmar, 50 cm snö. I går kom jag hem från mitt jobb och det var mycket snö. I morse när jag skulle åka till mitt arbete…var det mycket mera snö. Helt totalt insnöad…jag kunde inte komma till mitt arbete i dag. När man bor ute i det vilda så får man räkna med att detta händer. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Now it was winter in 24 hours, 50 cm snow. Yesterday I came home from my job and it was a lot of snow. This morning when I went to work, there was a lot more snow. Totally totally snowbound … I could not get to my work today. When you live in the wild, you can expect this to happen. Please click on the pictures to make them bigger.

54 tankar om “Vinter på 24 timmar / Winter in 24 hours

 1. Beeindruckend, hier in Hamburg sind wir noch weit von Schnee entfernt. 50 cm in so kurzer Zeit ist schon heftig. ☃️☃️☃️
  In welcher Gegend lebst du denn?
  Lieben Gruß, Ewald
  😊

  Gillad av 1 person

 2. OJOJOJ vilket busväder! Gillar första bilden bäst, där ligger snön så vackert. Kan dock inte säga att jag vill ha det här,hahahaha. Jag är ingen vän av vinter och kyla hur fint det än kan vara. Kanske är det för att det aldrig får vara så fint här nere där det fryser och töar om vartannat så det bara blir en svart gegga av det till slut av allt salt de strör ut.

  Gilla

  • Tack så mycket Ludwig! Just nu ser det ut som ett sagolandskap här, så otroligt vackert! Att missa en dag på jobbet var helt ok, jag kunde arbeta hemifrån 🙂 Det är mörkt när jag åker till arbetet och mörkt när jag kommer hem. Imorgon är jag ledig, då ska jag fota det vackra om jag har möjlighet till det. Önskar dig en trevlig helg! 🙂

   Gilla

  • Så sant Svante! Bilen fastnade totalt, framhjulen hade inte kontakt med marken…å då händer ju ingenting alls 😀 Tröttsamt var det i flera timmar med att få loss bilen. Efter några timmars slit och bilen var fri, så åkte jag till affären och skulle handla mat…det var så tomt i kylskåpet så att råttorna grät…när jag kom hem fastnade bilen IGEN suck!!! Det var bara att börja om, det snöade hela tiden 😀

   Gillad av 1 person

 3. Tusan vad mycket! 😀 En halv meter snö på ett dygn. Är man sen inte beredd på det som man nästan aldrig är, så blir det nästan en chock när man vaknar på morgonen och tittar ut. 😀 Hur många timmar sol har ni i den mörkaste tiden? Längst upp i norr år det ju 0 timmar i ett par veckor, där måste man nog vara född för att stå ut med det. 😂😂😂😂

  Gilla

  • Haha ja du John! 😀 Det kommer som en överraskning varje år…frågan är bara vilken dag det händer och ändå blir man lika förvånad varje år, är det inte otroligt hur vi funkar 😀 😀 😀 Jag skulle tro att vi har ca 6-7 timmars ljus när det är som mörkast här. Det som känns tråkigt är att det är mörkt när jag åker till arbetet och lika mörkt när jag kommer hem. Om jag får möjlighet i helgen så ska jag fota detta vackra sagolandskap 🙂 🙂 🙂

   Gillad av 1 person

 4. En halvmeter på 24 timmar påminner om hur Stockholm hade det för drygt ett år sedan. Då stod stan still i ett par dygn. Idag har Anders namnsdag och om Anders slaskar kommer julen att braska sägs det, och tvärtom. Undrar hur det då blir om det, som idag, är nollgradigt. Blir det en nollgradig julafton? Den som lever får se, men kom ihåg var du hörde frågan först… 🙂
  Kommer du att bo på Aronsborg den här gången, eller är du bara nere över dagen? Hade varit kul att ses, men A-borg är ju inte direkt nästgårds. Kram 🙂

  Gilla

  • Spännande är det med ordspråk och om vad som händer 🙂 Ja det blir Aronsborg som jag kommer att bo på. Men vem vet, jag är iväg på lite olika saker titt som tätt. Kan hända att det blir nått närmare till er under 2018. Jag håller med dig Meggie, det skulle vara så kul att få träffas igen 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Hallo Annica .. mal eine Anfrage an dich .. ich bräuchte mal die Info ob du Familien nahe Norrköping/ Linköping kennst. Unser Kindergarten ist so toll und hat noch Plätze frei .. und wir wollen ein Video online stellen und suchen dazu Blogs in Östergötland.. ich kenn noch nicht so viele schwedische Blogger, kann aber gern Leute die du empfiehlst auf Schwedisch anfragen. Antworte mir auch gern auf meien Mailadresse 🙂 LG und danke 🙂

  Gilla

  • Vielen Dank für die Frage Schwedenlichter! Ich werde es mir ansehen und zu Ihnen zurückkehren, denn Östergötland ist viel südlicher als ich selbst. Ich kann mir meine Arbeit und meinen Blog anhören. Ich habe Kontakte in ganz Schweden. Kennst du Leute in Schweden oder willst du nach Schweden ziehen 🙂

   Gillad av 1 person

 6. Jag gillar INTE vintern men det har faktiskt sin charm när det är riktigt mycket snö, och framför allt medan det snöar sådär mycket! Åtminstone i december. Stämningsfullt!

  Gilla

 7. One of the few positives of winter…beautiful scenery and opportunities to create beautiful photographs. But I am counting down to spring 😉 (three more months to go…)
  XxX

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.