Fullmåne / Full Moon

Fullmåne / Full Moon

IMG_9359 - kopia (2)

För några kvällar sedan var det fullmåne. Jag fotograferade månen men jag är inte nöjd. Jag har fått vackra bilder tidigare. Det är flera faktorer som avgör om det ska bli en bra bild eller inte. Det var sent på kvällen, jag var trött, det var kallt ute, jag använde inte stativ och jag hade nattlinne på mig. Det är jobbigt för mig att fotografera sedan vår hund gått bort…samma glädje finns inte, jag är ledsen.

A few nights ago it was full moon. I photographed the moon but I’m not satisfied. I have had beautiful pictures earlier. There are several factors that determine whether or not to get a good picture. It was late in the evening, I was tired, it was cold outside, I did not use a tripod and I had nightdress on me. It’s hard for me to photograph when our dog past away…the same joy does not exist, I’m sorry.

28 tankar om “Fullmåne / Full Moon

 1. Jag tycker du har lyckats jättebra med bilden. Men visst är det mycket svårare att fotografera när man mår dåligt. Man orkar inte lägga lika mycket tid och energi på att få den helt perfekta bilden. Men jag tycker du ska vara nöjd med den här bilden. Den är jättefin.

  Gillad av 1 person

 2. Jag har för många gatlyktor i omgivningen, för att ens försöka ta bilder på månen. Du har ju lyckats riktigt bra. Det tar tid att komma över en förlorad kompis.
  Svante

  Gillad av 1 person

 3. Men finaste Annica! Bilden på månen är ju superbra. Jag förstår så väl din saknad och sorg liksom känslan av att glädjen är borta. Men den kommer tillbaka, låt det ta sin tid men glöm inte bort, du är en duktig fotograf och vi är många som verkligen uppskattar dina alltid så fina bilder. Varma kramar från mig och Fanny på Malta ❤

  Gillad av 1 person

 4. Tycker också att det blev en riktigt bra bild. Förstår din sorg mycket väl och det är klart att man inte har lust till någonting.
  Ni vill inte skaffa hund igen? Stödkram från mig och mina 3 pälsansikten!

  Gillad av 1 person

  • Tackar så mycket Kristallina! Först så tänkte vi … inte en hund igen för det är så jobbigt när dagen kommer…men nu känner vi att vi inte kan vara utan hund, så det kommer en hund till oss igen, men jag vet inte när än ❤

   Gillad av 2 personer

 5. Det var en kanonbild du tagit av månen, Annica! 🙂 Har du blivit så självkritisk ”på gamla dar”? 😂😂😂😂 Den är så som ögat uppfattar den. Man behöver inget stativ när man fotograferar månen, bara för att det är mörkt ute tror många att man måste ha det, men för att få bra bilder på månen får man ha snabba slutartider, för månen är ju ljus! Jag brukar ha stativ när jag fotar månen, men det är för att jag experimenterar med olika slutartider och tar även HDR bilder. Om du fotar månen med några minuters mellanrum så kan du märka att den roterar, den vrider sig, men det är alltid samma sida som visar sig mot jorden.
  PS. Du har inte funderat på att skaffa en ny hund? Det kan läka både det smärtsamma och få dig att må bättre. 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Men tusen tack John, vad glad jag blir! 🙂 Haha ja du vet hur det är med att vara självkritisk…för ett år sedan hade jag andra värderingar på mina bilder fniss…det blir som ett gift, jag vill bara göra bättre och bättre…å ja äldre blir man också haha 😀 Jag är så tacksam för alla vänliga människor som finns här i bloggvärlden. Först så tänkte jag att jag orkar inte med att skaffa en hund igen på grund av at det är så jobbigt när dagen kommer, jag känner mig som en svikare om jag skaffar en ny hund…men nu känner jag att jag inte kan leva utan en hund, så det kommer att bli en hund igen, men jag vet inte när. Tack John 😉

  Gillad av 2 personer

 7. Förstår att det år tungt när du har förlorat din bästa vän. Läser också att ni har bestämt er för att skaffa en ny hund och det låter klokt, det blir ingen ersättning, men en ny hundindivid att glädjas åt och med.

  Din bild är hur bra som helst. Jag vaknade tidigt på morgonen, såg månen, öppnade dörren och försökte ta ett par bilder. Det gick inte alls, haha.
  Varm kram

  Gillad av 1 person

 8. Jättefin månbild. Din sorg kommer i framtiden bli en styrka och trygghet hur konstigt det än kan låta. Din hund kommer säkerligen också gå bredvid dig igen fast inte som förr utan som en slags skyddsängel mentalt. Men den första sorgen tar tid att förvandla sig till något som gör att t ex fotograferandet känns roligt igen. Håll ut 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.