Höns på snö / Chicken on snow

Höns på snö / Chicken on snow

Jag mår bra när hönsen mår bra. Det är så roligt att se hur hönsen älskar att vara ute trots att det är snö ute. Ni som följer min blogg vet att vi i juni köpte några höns från en farm. https://naturfoton.me/2017/06/09/stressade-hons-stressed-hens/
Hönsen har i dag återhämtat sig bra, dom är inte så rädda för människor längre, dom kommer fram och hälsar när jag kommer, dom har fått fin färg och kropp och är glada. Dom pratar alltid när jag kommer och är nyfikna. I början var dom livrädda och sprang sin väg och dom pratade aldrig 🙂 Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

I feel good when the chicken is okay. It’s so fun to see how the chicken loves to be out even though it’s snowing outside. You who follow my blog know that in June we bought some hens from a farm. https://naturfoton.me/2017/06/09/stressade-hons-stressed-hens/
Hönsen has recovered well, they are not so afraid of people anymore, they come and greet when I arrive, they got had a nice color and body and are happy. They always speak when I come and am curious. In the beginning they were terrified and run away and they never spoke 🙂 Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

11 tankar om “Höns på snö / Chicken on snow

 1. Så bra … nu kan jag kommentera – tack Annica!
  För många år sedan, när barnen var små då hade vi också höns 🙂 Vi hade en bekant, eller snarare en bekants bekant som hade hönseri med många tusen höns – de fick ju inte leva så länge utan byttes ut titt som tätt … riktigt läskigt faktiskt! Hur som helst så frågade jag lite försynt om vi kanske kunde få några stycken – och visst det var inga problem. En eftermiddag efter jobbet åkte jag dit och hämtade en kartong med tio stycken … trodde jag – när jag kom hem så visade sig att det var 20 stackars nakna, skrämda, små stackare! Deras klor var förvuxna och de kunde inte gå … åh vad jag led med dem. Det första vi gjorde var att hämta hundens klotång och klippte klorna på allihop. För att göra en lång historia kort, så blev det ändå höns av dem igen och de lärde sig att sitta på sovpinne och att sprätta i trädgårdslandet … de fick några fina år och vi fick massor med ägg 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Anki för att du berättar din fina historia! 🙂 Det är precis så som du berättar. Hur dom såg ut när man hämtade dom…chocken…och hur de ser ut nu. Nu på slutet har våra hönor förstått det här med att det inte är så dumt ändå att vila på sittpinnarna 🙂 Ägg kommer när dom känner för det. Jag önskar att dessa hönor kommer att leva i flera år till.

   Gillad av 1 person

 2. Å vad bra de har det, dina hönor som kan gå ute. 🙂 Så ska djuren ha det, men tyvärr fungerar det inte i kommersiellt, tyvärr. Där handlar allt om pengar, och de stackars värphönsen sitter i sina burar dag in och dag ut tills de inte duger längre. Visst, det finns lagar om hur stora burarna ska vara, men vad spelar det fr roll, meningen är ju att de ska kunna vara djur, kunna gå ute. Fler hönsfarmare har faktiskt gjort på det viset, men det är inte lönsamt för dem så de har svårt att konkurrera med ett stall med kanske 20 000 höns som sitter i sina burar.

  Gilla

  • Tack för dina tankar John! Jag förstår precis hur det funkar med hönsfarmar i dag. Vissa har det bättre och vissa har det sämre. Jag är glad att jag lyckades att rädda några höns från livet på höns farmen…ett hårt kort liv till mötes…men nu är det bra 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.