Stressade höns / Stressed hens

Stressade höns / Stressed hens

 

Ikväll när jag kom hem mitt från arbetet så gick bilresan till en hönsfarm. Ni som följer mig vet att tre av våra fyra höns förolyckades i påsk. Nu har vi hämtat hem fem damer som är stressade, saknar fjädrar och är skitiga. Tre av dem var så stressade när vi kom hem så att jag trodde att de skulle dö. Men nu går alla fem runt ute i gräset för första gången i sitt liv och njuter. Efter ett tag promenerade de snällt in i hönshuset av sig själva…förvirrade men nöjda. Det var så kul att se att de efter ett tag själva började med att picka och krafsa i backen. Jag önskar att det går bra så att de kan koppla av och njuta av livet…de har aldrig gått på marken på moder jord, dom har aldrig ätit gräs, dom har aldrig andas frisk luft och sett solen i verkliga livet och jag tror inte att en människa har pratat med dom heller. Min önskan är att dom blir friska, lyckliga och tama. Jag vill visa er dessa bilder första kvällen ute i det fria och så får vi se om några veckor…om de lever, om de har fått mer fjädrar, om de är rena och om de mår bra. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Tonight when I got home from work, the car journey went to a chicken farm. You who follow me know that three of our four hens were died on Easter. Now we have pick up five ladies who are stressed, lacking feathers and are dirty. Three of them were so stressed when we got home so I thought they would die. But now all five go out in the grass for the first time in their life and enjoy. After a while they walked into the chicken house by themselves … confused but satisfied. It was so fun to see that after a while they started to peck and scratch on the ground. I wish it is good for them to relax and enjoy life … they have never gone to the ground on Mother Earth, they have never eaten grass, they have never breathed fresh air and seen the sun in real life and I think Not that a person has talked to them either. My wish is that they get healthy, happy and do not be afraid. I want to show you these pictures the first night out in the open and we’ll see in a few weeks … if they live, if they have had more feathers, if they are clean and if they are feeling good. Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

22 tankar om “Stressade höns / Stressed hens

 1. Annica, de blir jättefina igen. Vi har köpt sådana höns två gånger. De har värpt igen som bara den. Oroa dig inte, det kommer att gå så bra som helst och du får lyckliga höns 😀
  Det är bara en tidsfråga och de kommer att lugna ner sig snabbt.
  Kul att de får en chans att leva livet!

  Gilla

 2. De kommer att få det så bra hos dig. 🙂 Är hönsen uppfödda för att säljas som vuxna höns, eller är det värphöns? Tycker att de iallafall ska ha tillgång till någon plats utomhus.

  Gilla

  • Tack John 🙂 Dom använder dem som värphöns tills dom är ca 1,5 – 2 år sedan skickas dom till slakt. Dom är i stora hönshus endast. Den här farmen är inte den största men ändå får de ca 20 000 ägg om dagen. Jag blev lie chockad över hur de såg ut faktiskt, men de är hårt drivna att värpa och är stressade. Känns skönt att få rädda några även om det är en droppe i havet.

   Gillad av 1 person

 3. Spännande. får ta å hälsa på dom nån dag, Men kanske bäst jag blir bra iknät först ifall jag lär springa ifrån dom ! 😀

  Gilla

 4. Lycka till med dina nya höns och hoppas allt går bra. Vår granne har höns, såna med fjädrar på fötterna, och har nyss fått sex kycklingar. Ibland är vi hönsvakt åt dem när de behöver åka iväg, vilket är litet jobbigt. Är inte riktigt bekväm med att vara nära hönorna och det blir litet jobbigt när jag måste lyfta upp dem för att kolla om de värpt några ägg. 🙂

  Gilla

  • Haha roliga du 😀 Men ni får väl ägg om ni är hönsvakt 😉
   Vi har nu 5 stora vita som värper bra och en dvärghöna som överlevde höken…men hon ska hela tiden ruva på de storas ägg…jag får vända henne lite upp och er varje dag för att kolla hur många stora ägg som hon har tjuvat till sig och ruvar på haha 😀

   Gilla

 5. Ser just att ditt inlägg är från mitten av juni, vet inte varför det kom upp i mitt flöde första nu. Då hoppas jag att dina hönor har hunnit acklimatisera sig bra på den här två månaderna och nu håller dig med ägg både till frukost och sockerkakorna. Kram

  Gilla

 6. Pingback: Höns på snö / Chicken on snow | Naturfoton

 7. Pingback: Höns på snö / Chicken on snow — Naturfoton – Suman Freelancer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.