Små fåglar på besök / Small birds visiting

Små fåglar på besök / Small birds visiting

Många små fåglar kommer på besök och vill äta det som erbjuds. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Many small birds come to visit and want to eat what is offered. Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

35 tankar om “Små fåglar på besök / Small birds visiting

 1. Så vackra bilder du tagit på de fina fåglarna.😊 Jag har inte ens hört hackspetten på flera månader, och där jag brukar vara vet jag att det håller till minst tre stycken, för de har jag sett samtidigt. Den fina nötväckan har jag aldrig sett vid något fågelbord, men du bor så härligt mitt i naturen.😊

  Gillad av 2 personer

   • Önskar jag hade ett hus, och lite utanför stan. Jag brukar vara vid naturums fågelbord, men på vintrarna så är det för dåligt ljuse där för att fotografera fåglarna när de flyger, om det inte är helt klart och solen framme. Där brukar bara vara fyra olika arter, men ibland har det kommit någon ovanlig fågelbords gäst som rödhaken. Under borden brukar fasanerna picka upp det som småfåglarna tappar. I fjol var där de kloka råkorna som enkelt hoppade upp på borden så de välte, voila, de hade en buffé på marken.😊 I år har de inte synts till dock, vilket förvånat mig eftersom det är lättförtjänt mat.

    Gillad av 2 personer

 2. Härliga bilder Annica! Visst är det kul att kunna följa våra små bevingade vänner vid fågelmatningen 🙂 Jag är ju lite lat så jag fotar oftast genom köksfönstret – på bekostnad av bildkvalitén, men vad gör väl det 🙂 Just nu sju koltrastar och en björktrast som bråkar om äpplena jag kastade ut igår kväll … och en ensam blåmes …

  Gillad av 2 personer

  • Ja det är en tuff vinter i år 😉 Kylan och snöandet har oss i sitt grepp. Det är så roligt, när jag kommer ut på morgonen och det börjar med att kvittras och det kommer fåglar flygandes från alla håll…någon håller koll och så är djungeltelegrafen igång 😀 För några år sedan brukade jag locka på katterna på morgonen och ge dem mat…vem brukade komma då…jo kråkorna haha…så jag fick sluta med att locka så högt på katterna, fniss 😉

   Gillad av 2 personer

  • Tack Roffe! Jag har alltid matat fåglarna och ibland när vi får besök av tvåbenta vänner…så är dom så förvånade över att vi har så mycket fåglar här hos mig 🙂
   Redan som litet barn började jag att mata fåglar, fåglar har alltid varit ett stort intresse för mig.

   Gillad av 1 person

 3. Vilken härlig fågelserie! I morse var hos mig bara en björktrast, den hade nog kört bort koltrastarna som brukar gilla äpplena jag slänger ut. Hackspetten har jag inte sett på ett tag, den var svårfotad, hela tiden i rörelse.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Jag! Roligt att du gillar bilderna på små fåglarna. Jag har två par hackspettar här och dom är så roliga. Jag kan titta på dem genom fönstret, men går jag ut så gömmer dem sig bakom trädstammen…som att jag syns inte fniss 😀 Men har du björktrast hos dig året om? Här finns den endast vår och sommar.

   Gilla

   • Jag brukar ha massor med björktrastar som brukar kalasa på äpplen som hänger kvar i trädet, hela vintern. I år fanns ingen frukt att kalasa på så det är bara enstaka fåglar. Jag köper äpplen åt dem i stället.

    På torpet har vi hackspettar som gör stora hål i huset, vi har faktiskt glömt bort att tänka på vad vi ska göra åt det.

    Gillad av 1 person

   • Hmm, inte kul att de hackar hål i huset, men vad underbart att du köper äpplen till trastarna. Roligt att du berättar det faktiskt, för min man tycker att jag skämmer bort fåglarna här hemma hos mig….men haha då finns det fler som är lika tokig som jag 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.