Gullviva / Primula veris / Cowslip

Gullvivan är ett måste till alla vackra vårblommor. Jag minns den redan som ett litet barn, då jag sprang runt i trädgården och kollade in alla blommande vårblommor i min farmors trädgård. Gullvivan var en given favorit. Den förekom i flera olika färgkombinationer, allt i från gult till rött. Stark, tålig och näpen. Gullvivan har lockat mig varje år att införskaffa den större vårblommande primulan, med alla dessa vackra vårfärger. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Besök gärna http://bloggfeed.se/och http://fotofeed.se/som är sidor som samlar inlägg från många olika bloggar inom flera olika områden.

blogghubb.se  hjälper bloggare att synas.

Annons

20 tankar om “Gullviva / Primula veris / Cowslip

  1. I remember wild cowslips in the fields and banks around home (Somerset UK) when I was a child. We have a few in sheltered lanes where I live now in North Wales. I look out for them every year.

    Gillad av 2 personer

  2. Hos oss är det ett gullviveår igen och det är ljuvligt. Då kan man plocka in väldoftande buketter och njuta av den milda doften. Jag har letat på min tomt efter de få orangea som jag har haft tidigare, men de är försvunna. Fina bilder!

    Gillad av 3 personer

  3. Gullvivorna är så fantastiskt vackra och så härliga i sina varierande färger. Vi har massor av dom i gräsmattan och maken blev förbjuden att klippa gräset innan dom blommat färdigt vilket gjorde att man nästan fick ta fram lien 🙂 🙂 Superfina bilder!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.