Linderödsvin / Linderod pig

Linderödsvin / Linderod pig

Förra helgen när jag var jag ute och åkte spark med hunden, så passerade jag dessa glada grisar som njöt av vårsolen.
Linderödssvinen trivs bäst när de får vistas utomhus, även vintertid, och har behållit sitt naturliga härdiga beteende. Linderödssvinet har sitt ursprung i det gamla, svenska skogssvinet, som strövade i Sydsveriges bok- och ekskogar fram till slutet av 1800-talet. Den gamla lantrasen växer betydligt långsammare än gödsvinen men de är härdiga och duktiga på att söka sin egen mat. Vikt: Galt ca 250 kg, sugga ca 150 kg.
Mankhöjd: ca 1 m. Antal ungar: 4-12 kultingar.
Medellivslängd: 8-10 år ibland upp till 20.
Äter: Allätare, men mest växter.

Last weekend when I was went out and kick sled with the dog, I passed this happy pigs that enjoyed the spring sunshine.
Linderod pigs are happiest when they are outdoors, even in winter, and has retained its natural resistant behavior. Linderod Pig originates in the old Swedish forest pig that roamed in southern Sweden beech and oak forests until the end of the 1800s. The old landrace grows significantly slower than fattening pig but they are hardy and able to seek their own food. Weight: Galt about 250 kg, about 150 kg sow.
Height: 1 m. Number of kids: 4-12 piglets.
Life expectancy: 8-10 years, sometimes up to 20.
Eats: Omnivorous, but most plants.

Annons

13 tankar om “Linderödsvin / Linderod pig

  1. De bör ha fått sitt namn efter Linderöd här i Skåne då. Linderöds åsen, vilket man passerar när man kör till Malmö har sitt eget väder. Det kan vara vårväder i Kristianstad, men vid Linderöds åsen kan det vara snöstorm! Den delen är ökänd.

    Gilla

  2. Pigg serie på raringarna! Det märks att de trivs. Gillar särskilt bilderna där de springer. Såg just i går på Mandelmanns på tv4 play och där tror jag att det var den här sortens grisar. Den gården ligger ju i Skåne.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.