Fest för fjärilar / Party for butterflies

Fest för fjärilar / Party for butterflies

Nu är det full fart på alla fjärilar och jag har sett ovanligt många av dem i år. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Now it’s full speed on all butterflies and I’ve seen unusually many of them this year. Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

20 tankar om “Fest för fjärilar / Party for butterflies

 1. Så vackert! Nu flygs och fladdras det för fullt över åkrar och ängar, vilket jag hoppas bådar gott för våra bär och odlingar. I morgon bär det uppåt igen! 🙂 Kram

  Gilla

  • Tack John! 🙂 Håller med dig, de är ständigt i rörelse…ett steg för nära…så vips flyger de iväg 🙂 Det är så retfullt, jag såg en jättestor gul fjäril häromdagen som jag aldrig någonsin har sett…naturligtvis så hade jag inte kameran med mig….jag släppte allt och rusade in efter kameran…inte en fjäril i sikte när jag kommer ut 😉

   Gillad av 1 person

 2. Den slitna påfågelfjärilen gillar jag speciellt. Det syns att den har övervintrat. Jag fascineras av hur robusta de ändå är. En del fjärilar flyttar liksom fåglar till varmare länder och kommer tillbaka på våren. Men Påfågelögat gömmer sin nog i något skyddat skrymsle över vintern. Märkligt!
  Ellington

  Gilla

 3. Vackert fotade fjärilar! Som andra skriver och jag nog har nämnt tidigare så har den här våren och försommaren varit fjärilssvår. De bara flyger sin kos. Jag har bara lyckats fota ett påfågelöga och en retsam amiral som inte ville att jag skulle få bild på de fina revärerna. Javisst ja, en liten grönsnabbvinge och någon väldigt liten och blyg med fjäderantenner… Så grattis!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.