Björnide / Bear’s Den

Jag var på väg till fiskebåten genom snår och skog…plötsligt så fanns detta övergivna björn bo mitt på stigen. Undrar om björnen vill använda detta bo en vinter till, eller är det endast ett engångsboende.

I was on the way to the fishing boat through the thickets and woods … suddenly there was this abandoned bear stay on the path. Wondering if the bear wants to use this stay another winter, or is it only a one-time accommodation.

Annons

23 tankar om “Björnide / Bear’s Den

 1. Oj, vad häftigt! Och spännande att se hur den ordnat för sig under övervintringen. Men har den inte någon ”dörr”? Finns det något som visar hur den stängt till om sig. Där får du hålla koll i höst. 🙂 Kram

  Gillad av 1 person

 2. Vilken häftig upplevelse! Jag har aldrig sett varken ett björnide eller en björn i det vilda (tack och lov). Modigt att gå fram och fota in i idet. Djur brukar väl komma tillbaka till sina gryt och iden år efter år, så det där kommer kanske att användas igen. Jag undrar som Meggie, är ingången helt öppen under perioden då björnen sover där inne..?

  Gillad av 1 person

 3. Wow vad häftigt! 🙂 Vilken känsla du måste haft. Du tog inga foton inuti idet? Läst någonstans att björnar gör nya iden varje år. Det måste ha varit en otrolig upplevelse att stå vid ett björn ide, ändå man vet, men man är aldrig säker på det, att den inte kommer finns spänningen där, den kan ju komma, eller någon annan som känner lukten av björn från idet, hur länge nu lukten sitter i. Det är något jag inte kan få se och uppleva här, får nöja mig med mina snokar 😀 Mycket fina foton. 🙂

  Gilla

  • Haha tack så mycket John! Jag tänkte fast jag egentligen visste att björnen inte var där …tänk om den är där om jag provar att krypa in å fotar lite ….fniss…överlevnadsinstinkter skyller jag på 😀
   Dina snokar är mycket fina och GLADA…hahah 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.