Trollslända / Dragonfly

Trollslända / Dragonfly

Mitt måtto är att jag kan inte och vill inte fuska när det gäller att fotografera…men precis nu så har jag gjort det…fuskat. En tidig morgon i Oktober när jag kollade in tomten en tidig morgon,  så träffade jag på en trollslända….så stilla och så vacker. Men tyvärr så var den död….men jag placerade ut den på fin mark och fotade.
Trollsländor är enligt mig svåra att fotografera, de vill inte sitta stilla utan flyger gärna omkring. Jag fotade trollsländan i olika miljöer, men dessa vill jag visa för dig. Jag tycker att den är vacker även om den är död tyvärr.

My sense is that I can not and do not want to cheat when it comes to photograph … but right now I’ve done it … cheated. Early one morning in October when I checked out the garden early one morning, I met a dragonfly …. so quiet and so beautiful. But unfortunately that was the death …. but I placed it on the fine soil and took photos.
Dragonflies are according to me difficult to photograph, they do not want to sit still, but happy to fly around. I photographed the dragonfly in different environments, but these, I want to show you. I think it is beautiful even if it is dead, unfortunately.

 

 

Annons

14 tankar om “Trollslända / Dragonfly

 1. Fint fast den är död. Jag lyckades fota en med mobilen förra sommaren som hade nästlat in sig i uterummet och satt still och var helt paralyserad. Kanske bud på att leta upp den bilden på den externa hårddisken för vad jag vet så lade jag aldrig in den på bloggen.

  Gillad av 1 person

 2. Det är absolut inget fusk, Annica. Du har arrangerat fotona som många andra också gör. Jag brukar göra det med mina snokar, till exempel när jag fotograferade dem med dödskallen. Trollsländor har jag fotat massor, men bor ju i vattenriket där det finns många olika arter.

  Gilla

 3. Så jättefina bilder och inte har du ”fuskat” vilket du gjort om du inte talat om att den var död. Kan tala om att jag faktiskt fuskat, med en Trollslända som var död utan att tala om det 😉

  Gilla

 4. Väldigt vackra bilder. Jag tycker du gjorde rätt som fotade den, det är ju näst intill omöjligt att fota en levande trollslända. Och varför måste allt vara levande som man fotar? Jag har fotat en död orm en gång, minns inte om det var till fotoutmaningen, men den var torkad och låg med öppet gap med tänderna synliga. Ok, man blir kanske litet skadad av att man ser konst i allt 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.