Skördefest / Harvest Festival

Skördefest / Harvest Festival

En härlig höstdag med sin skörd. Sallad, blåbär, hallon, äpplen, potatis, lök och morötter. Det kan inte bli bättre än att odla allt detta själv. Sommaren är så bra…men hösten är bättre med all  frukt och bär! 🙂 Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

A beautiful autumn day with its harvest. Salad, blueberries, raspberries, apples, potatoes, onion and carrots. It can not be better than cultivating all this yourself. Summer is so good … but the fall is better with all fruit and berries! 🙂 Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

28 tankar om “Skördefest / Harvest Festival

  • Tack så mycket Roffe! Ja så underbart gott och roligt det är att odla själv 🙂 Jag känner mig så nöjd. In med potatisen i jordkällaren efter skörden på hösten… skotta dig fram till jordkällaren när det är vinter. Att få avnjuta den delikata potatisen när snön yr runt husknuten…ugnsbakad, ett gott potatismos eller en ljuvlig potatisgratäng på julafton 🙂 Tänk dig när man står där och blickar ut genom fönstret samtidigt som man skalar potatisen och tänker tillbaka på dagen då man förberedde jorden, satte potatisen, kupade jorden runt potatisplantan, vattnade och sedan kommer just den där roliga, förväntansfulla dagen… nu är det dags att plocka upp potatisen…undrar om det blev nått i år…en sån där riktigt härlig känsla 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Wow! Alltid lika roligt när man får något att skörda. Här har det varit så kallt att det mesta inte hunnit mogna, tyvärr. Inte ens tomaterna trots att de stått i växthuset. 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket Meggie! Ja så underbart gott och roligt det är att odla själv Jag känner mig så nöjd. In med potatisen i jordkällaren efter skörden på hösten… skotta dig fram till jordkällaren när det är vinter. Att få avnjuta den delikata potatisen när snön yr runt husknuten…ugnsbakad, ett gott potatismos eller en ljuvlig potatisgratäng på julafton Tänk dig när man står där och blickar ut genom fönstret samtidigt som man skalar potatisen och tänker tillbaka på dagen då man förberedde jorden, satte potatisen, kupade jorden runt potatisplantan, vattnade och sedan kommer just den där roliga, förväntansfulla dagen… nu är det dags att plocka upp potatisen…undrar om det blev nått i år…en sån där riktigt härlig känsla 🙂
   När det gäller tomater i växthus så håller jag med dig…det är inte lika nu som det brukar vara. Men jag har ändå fått en hel del tomater, paprika och peppar 🙂

   Gillad av 1 person

   • Så underbart, nästan poetiskt, du beskriver hela proceduren från ”ax till limpa”. Kan precis se framför mig hur du står där i värmen framför köksfönstret och tittar på snöflingorna som sakta faller utanför medan du väntar på att potatisgratängen som bubblar i ugnen ska bli klar. Och på radion spelar man Driving home for Christmas med Chris Rea eller kanske Jingle bells med Ella Fitzgerald. 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Det är verkligen en fantastisk känsla att gå ut och skörda sitt eget. Det är nåt visst med det. Tänker mig odla lite mer när vi flyttar och få större trädgård. Ska bli kul och spännande!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.