Gula Kantareller / Yellow Chantarelles

Gula Kantareller / Yellow Chantarelles

Nu är det vinter…snön faller tungt…vinden yr runt husknuten…det är kallt ute…det är mörkt ute både morgon och kväll…det är för mycket snö för att du ska kunna ta dig in i jordkällaren för att hämta potatis, morötter…då är det en sann lycka att få öppna frysen inne i stugvärmen och plocka fram ett paket höst plockade kantareller. Laga en mustig köttgryta, servera i en pastasås eller varför inte bara avnjuta smörstekta kantareller på en smörgås. Det är lycka det. 

Now it’s winter … the snow is falling heavy … the wind blows around the house … it’s cold outside … it’s dark outside both morning and evening … it’s too much snow to take you into the root cellar to get potatoes, carrots … then it’s a good opportunity to open the freezer inside the heat of the house and pick up a package of autumn picked chanterelle . Make a gutsy meat stew , serve in a pasta sauce or why not just enjoy fried chantarelles in butter on a sandwich. That’s big happines.

 

.

 

Annons

26 tankar om “Gula Kantareller / Yellow Chantarelles

 1. Åhh.. vad härligt! Du finner alltid något positivt att förmedla. Vi hade också frysta kantareller som vi tog det sista av för ett par dagar sen. Visserligen ”plockade” på Hötorget Stockholm i höstas men lika goda ändå 😀

  Gillad av 1 person

 2. Kantareller är så gott!😊 Jag lyckas aldrig hitta några, min kusins fru kan komma hem med två fulla bärkassar, naturligtvis säger hon inte var hon plockat dem. Vet vilken skog det är, inte så stor, har letat där, men jag har minsann inte sett en enda, de måste gömma sig för mig.😂😂😂

  Gillad av 1 person

 3. Härliga bilder! Men ännu mer reagerar jag på att du nämner jordkällare. Har ni en sådan, där ni förvarar egenodlade grönsaker? Vi har också en jordkällare, men inga egenodlade grönsaker 😉 Jag drömmer om att odla själv och förvara, men det kommer alltid en massa emellan. Som att vi är bortresta mitt i sommaren och ingen kan vattna grönsakerna. Förra året satte jag bara jordgubbsplantor och örter, men i år kanske är året när jag tar tag i att odla grönsaker. Kanske. Ha en fin kväll!

  Gillad av 1 person

  • Tack Anette! Jag förvarar allt som jag kan i jordkällaren;) Att använda enris mot råttor eller annat är ett måste…annars kan du strunta i att lagra dina grönsaker 🙂 Men sylt, gelé och saft mm kommer inte råttorna åt.

   Gilla

 4. I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.