Mycket snö på väg till hönshuset / Much snow on the way to the henhouse

Mycket snö på väg till hönshuset / Much snow on the way to the henhouse

Februari 2018, så mycket snö. När hustaken är skottade fria från snö, så når jag upp till nedre delen av hustaken när jag går uppe på snön. Det är inte helt enkelt att ta sig fram till hönshuset nu. När jag går på nya ställen så är det bästa att krypa fram eller att använda snöskor. Det är mycket jobbigt att ta sig fram i så här mycket snö. Det är inte lätt för de vilda djuren med mycket snö, rådjur t ex svälter ihjäl.

February 2018, so much snow. When the rooftops are shoveling free from snow, I reach the bottom of the rooftop when I go on all snow. It’s not easy to get to the hen house now. When I go to new places, it’s best to crawl or to use snow shoes. It is very hard to get through in such a lot of snow. It is not easy for the wild animals with a lot of snow, deer, for example, starve to death.

 

Annons

31 tankar om “Mycket snö på väg till hönshuset / Much snow on the way to the henhouse

 1. Wow! så mycket snö ni har. Kan tänka mig att ni måste stiga upp jättetidigt på mornarna när det snöat för att skotta fram bilarna. Men ni bor ju otroligt vackert, jag hade inte haft något emot att skotta snö om jag bodde så underbart som ni gör!😊 Hur är vägen från huset? Är den privat så ni får ploga den själv?

  Gillad av 1 person

  • Haha tack John! 😀 Det är lagomt så kul när man lägger sig på kvällen och det är skottat på gården…det har slutat att snöa…man vaknar på morgonen och tittar ut…hjälp vart är bilen 😛 Visst bor vi vackert, jag ska inte klaga, men du vet hur det är när man är mitt uppe i kaos 😉 Vi har ca 80 m väg att handskotta fram till nästa lilla väg som är ca 2 km lång (i bästa fall har någon plogat med sin traktor) innan man kommer ut på riktiga vägen 😀 Både snöslunga och traktor är trasiga…då blir det till att handskotta…puh 😛
   Jag hörde på radion i dag att ni också har haft busväder 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Väldigt tydligt och skickligt presenterat. Nu fick jag lite mer insikt i hur det verkligen ser ut och hur mycket snö det faktiskt är !!! Bra jobbat Annica och tack för att du delar med dig 😀

  Gillad av 1 person

 3. OMG! Ser framför mig hur det kommer att bli när allt det där ska smälta ner – inte kul. Har ni haft så här mycket snö någon gång tidigare? Tack för rundvandringen och hoppas ägget höll hela vägen in. ❤ 🙂

  Gillad av 1 person

  • Haha tack Meggie! Ägget höll…men några ägg har jag pajat på min vandring tillbaka till huset 😛 Du vet man halkar och kravlar och klämmer åt 😀 I bästa fall har jag då en sörja i handsken som katten kan få 😀 På tal om när all snö ska smälta…ja det blir nog ett äventyr i sig det…hua ❤ 😉

   Gillad av 1 person

 4. Onekligen en hel del snö, haha! eller man kanske inte ska skratta. Men det måste vara ett sånt år som vi skrev om tidigare då man får gräva sig ut ur huset ( om det nu går). Tufft jobb för dig att skotta för hand!

  Gillad av 1 person

  • Haha tack så mycket Jag! Just nu kan jag välja att skratta eller gråta…jag väljer att skratta 😀 Det är makalöst vilken vinter…jag har bott här i 25 år och den här vintern slår alla rekord. En dag efter sista ovädret var jag tvungen att sätta på mig snöskor för att ta mig till hönshuset…helt otroligt. Jag måste fota och spara detta, för i sommar kommer jag inte att komma ihåg hur mycket snö det faktiskt var 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.