Skogsbränder / Forest fires

Skogsbränder / Forest firesIMG_6326 (2)

I morse när jag vaknade trodde jag att det var skogsbrand här. Det var disigt i luften och det luktade kraftig brandrök. Men röken kommer från en skogsbrand 17 mil från oss. Det är ett stort område som brinner ca 8500 hektar. Det är torrt, varmt 30 grader Celsius och det blåser, så det är inte alls bra. Vi saknar regn i massor. Flera byar har fått evakuera för att branden sprider sig.

This morning when I woke up, I thought there was a forest fire here. It was hazy in the air and smelled of a heavy smoke. But the smoke comes from a forest fire 17 miles (170 km) from us. It is a large area that burns about 8500 hectares. It’s dry, hot 30 degrees Celsius and it’s blowing, so it’s not good at all. We miss rain in lots. Several villages have evacuated because the fire is spreading.

 

Annons

49 tankar om “Skogsbränder / Forest fires

 1. Usch! Detta är verkligen hemskt. Vem kunde tro att det skulle bli så här varmt och torrt efter den kalla hemska våren vi hade. Och speciellt hos dig med tanke på hur grymt mycket snö ni fick däruppe. Det måste vara en hemsk brand när du känner röklukten från 17 mils avstånd. Jag lider med alla dessa människor som får lämna sina hem och inte vet om de finns kvar när de äntligen fått bukt med bränderna. Vi har haft en hel del bränder här i närheten också men ingen av dem har hittills hotat bebyggelsen som väl är. Men eftersom torkan fortsätter och det lilla regn som kom redan har torkat upp så är det väl bara en tidsfråga. Usch!

  Gillad av 2 personer

  • Ja det är riktigt illa med den här torkan. Jag lider med alla människor som måste lämna sina hem, vilken mardröm, ett helt liv med minnen och foton. Den här branden verkar bli värre än i Sala för några år sedan. I natt blev det flygeld, en låga hoppade 2 km i luften och tände på ett nytt skogsparti, illa. Det regnar lite i dag, men det behövs mycket regn. Men visst är det ironiskt…värsta översvämningen på våren och nu värsta torkan 😉

   Gillad av 2 personer

 2. Sorry to hear this Annica, we had a few forest, gorse and heather fires here too. Hope you all stay safe and that the rains come soon! xxx

  Gillad av 2 personer

 3. Annica, vi har röklukten hela tiden, i natt var det ganska besvärligt när vinden vände. Vi har ungefär 4 mil fågelvägen till den stora branden, lyssnar hela tiden till information om utvecklingen. Önskar regn men utan åska.

  Gillad av 2 personer

 4. Läste att regeringen sålde 10 stycken militärhelikoptrar för ett tag sedan som kan användas för släckningsarbeten. Idag finns det visst bara 2 i hela Sverige som kan släcka bränder.

  Gillad av 2 personer

  • Ja inte bra det. Nu har vi fått hit flygplan från Italien som kan vattenbomba, jag hoppas att det löser sig. Det är fler andra länder från Europa som hjälper till nu. I natt var det flygeld, flammor flög 2 km i luften och antände en ny brand 😦

   Gillad av 1 person

 5. I heard about the fires in our evening news! Thats really bad! I hope you won’t have to move! Here it is dry too. We had only little rain since the end of April and the sun shines all the time, but we have cool nights. There were some small fires here, but not as bad as in Sweden. I hope all the best for you! And I wish you (and us) some rain soon!!! Take care!

  Gillad av 2 personer

 6. Såå oerhört tragiskt med dessa stora bränder som drabbar så många. Visst behöver naturen skogsbränder … men inte så här okontrollerat och stort.
  Lider med alla drabbade och kan inte göra mer än önska regn – massor med regn!

  Gillad av 2 personer

 7. Det var väldans så många av mina bilder du har kollat och gillat. Jag bugar och bock… Aj som fan nu slog jag ut min tänder mot tangentbordet!

  Aj, aj, aj!
  Jag skickar tandläkarräkningen till dig, ska du veta!
  Det är inte riskfritt att gilla mina bilder! 😉

  Må gôtt!
  /Skvitt

  Gillad av 1 person

 8. I pray for rain everyday. Hoppas att regn och alla hjälteinsatser från alla brandmän, flyg och alla frivilliga lyckas häva bränderna innan ännu större skador uppkommer.

  Gillad av 1 person

 9. Verkligen en ny och otäck situation för Sverige. Utomlands har man ju vant sig vid att de har bränder i bergen och i skogarna, men att det brinner överallt hos oss nu, så overkligt! Lite regn har det väl kommit här och var men det behövs massor. Vi får hålla tummarna för att väderläget bryts snart.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.