Vårbäck

Enligt önskemål kommer här ett foto i färg på vårbäcken, som jag tidigare lade ut i en svart vit nyans. Så kul att få uppfylla en förfrågan från en bloggare till en annan. Ofta när jag fotar på våren så tycker jag att bilderna blir så vår blacka i ljuset. Nu ställer jag en fråga till er andra som fotar mycket, beror det på kamerainställningen eller behöver man efterbehandla bilderna för at de ska få en finare färg och ljusbalans.  Jag brukar inte efterbehandla mina bilder för jag vill att de ska vara så som jag fotade dem, men nån gång kanske jag får börja att tänka om där, i alla fall med vissa bilder.

8 tankar om “Vårbäck

 1. Fin bild. Jag brukar också vilja ha bilderna utan redigering, men ibland kan inte kameran fånga upp de färger som faktiskt är i verkligheten och då kan man hjälpa den lite på traven genom att efterredigera lite antingen direkt i kameran eller i datorn. Det viktiga tycker jag är att man inte gör bilden till något den inte är i verkligheten. Såvida man inte vill just det, men då ska det synas att man spexat med den anser jag.

  Gillad av 1 person

 2. Jag gillar faktiskt den här bilden bättre än den s/v, till stor del tror jag det beror på att den s/v-bilden fick en mer hel grå nyans än just kontrastrik i svart och vitt. Jag har tidigare också varit av uppfattningen att jag inte vill justera och mixtra med bilder i något program. Men jag har faktiskt börjat lite smått och dra i vissa reglage för att förhöja vissa delar och för att få bilden att få fram en viss känsla. Man kan inte ha stenkoll på alla inställningar när man är ute och fotar, och då är det ju faktiskt bra att man kan redigera så det blir enligt verkligheten. De som ”vet” säger ju att även en beskärning är att redigera och det gör jag relativt ofta….. 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Tack för att du uppfyllde min önskan.

  Jag tycker det är helt OK att efterbehandla bilder om det behövs. En del bilder är bra, men inte i tekniskt hänseende. Då kan lösningen vara att behandla dem på olika sätt. Här är just ett sådant exempel:

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.