Ladusvla / Swallow

Det är sällan jag får fota svalorna här hemma, de flyger oftast omkring och jagar små insekter i luften. Svalan är ca 20 cm inklusive stjärten. Stjärten är djupt kluven och svalan har en mörk strupe. Den förekommer ofta i anslutning till kulturmarker såsom bondgårdar, bryggor, broar men mer sällan i stadsbebyggelse. Den kan ofta ses och höras kvittrande från båtlinor, bryggor och telefontrådar. Boet byggs av lera och fodras med fjädrar. Svalan lägger ca 5 ägg som är vita med rödbruna fläckar. Den kan föda upp två årliga kullar.

It’s rare I get to shoot the swallows here at home, they usually fly around and hunt small insects in the air. The swallow is about 20 cm including the tail. The tail is deeply forked and the swallow has a dark throat. It often occurs in connection to the cultural landscape, such as farms, piers, bridges, but more rarely in urban areas. It can often be seen and heard chirping from boat rope, bridges and telephone wires. The nest is built of mud and lined with feathers. Swallow lay about 5 eggs that are white with reddish-brown stains. It can breed two litters yearly.

Annons

10 tankar om “Ladusvla / Swallow

  1. Å, svalor är några av mina sommarfavoriter ♥ De har kommit till oss också nu, och susar omkring våra byggnader där de brukar ha bon. De har förstås kontroll över sina flygturer, men ibland kommer de susandes förbi alldeles ovanför huvudet så det bara susar när de passerar. Rena kamikazipiloterna!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.