Is / Ice

Sent på kvällen igår så hittade jag ett gammalt minneskort på 4Gb. Det var till min förra kamera Canon Ixus 105, så många tusen kort som jag har fotat med denna kamera 🙂 Det blev en nostalgitripp att kolla på lite gamla bilder, samt vad mycket det fick plats då på ett så litet minneskort mot för i dag. Jag valde ut fyra isiga bilder och det passar väl bra nu när det snart blir midsommar :). När jag starade bloggen för snart ett år sedan så hade jag köpt min nya kamera Canon Powershot SX 60 Hs. Att fota har blivit en del av mitt liv, så mycket älskar jag det. Att få dela min glädje med andra som kan känna likadant….det är lycka för mig!

Late yesterday evening I found an old memory of 4GB. It was my last camera, the Canon Ixus 105, so many thousands of cards that I have photographed with this camera 🙂 It was a trip down memory lane to look at some old pictures, as well as how much it made place when on such a small memory card for the day . I chose four icy pictures and it fits well now that it soon becomes Midsummer :). When I started the blog almost a year ago, I had bought my new camera Canon PowerShot SX 60 HS. The photograph has become a part of my life, as much as I love it. To share my joy with others who may feel the same …. it’s good luck for me!

 

 

 

 

Annons

15 tankar om “Is / Ice

 1. Jag sparar inga bilder på kamerans minneskort, så fort de är överförda till dator, externhårddisk, och ett USB minne tömmer jag kamerornas minneskort. Förra årets USB minnen, förvarar jag i handskfacket på den bil, som inte står i husets garage. Vill inte bli av med alla bilder, om huset skulle brinna upp.
  Svante

  Gilla

   • Hade jag inte gjort, som jag gör, hade alla mina bilder, som togs med digitalkameror före 2006 varit borta. Åskan tog min dator, när jag bodde på fjället i Ljungdalen. Jag är tacksam för de tips jag fick från en nu avliden vän.
    Svante

    Gillad av 1 person

 2. Wow! Vilka häftiga bilder 🙂 Den andra bilden ser ut som att vara i 3D. Vem har slängt spaghettin? 😀
  På tal om minneskort, Jag Formaterar alltid mitt kort efter att jag fört över fotona på datorn, sen säkerhetskopierar jag dem med en extern hårddisk. Blir många GB för jag fotograferar i RAW och mycket i HDR. Jag tar 3 exponeringar för varje HDR foto så varje HDR foto jag tar innehåller 130-160 MB med den sammanslagna filen sedan exportera till JPEG så det blir snabbt stora mängder. Har dem kvar på datorn med men tycker den blivit slö så kanske ska säkerhetskopiera dem till två externa hårddiskar.

  Gillad av 1 person

  • Tack John! Haha ja spaghetti 😀 tänkte inte på det. Kul att du gillade bilderna. Ja jag brukar också lägga på en extern hårddisk och formatera om kortet. Dessa kort var kvar ogjorda för jag köpte ny kamera och det blev liggandes 🙂 Ja mycket kort blir det 😉

   Gilla

 3. Jättesnygga isfoton, de passar bra att kyla av med i värmen som dök upp nu! Det två första gillar jag mest och ispucken i tvåan är häftig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.