Ljung / Heather

Den vackra ljungen blommar för fullt just nu här i södra Norrland. Busken är rik på grenar och kan bli upp till 80 cm hög. Den blommar i augusti – september och trivs bra på tallskogar, hedar, klippor och myrar. Den förekommer allmänt i hela Sverige. 

The beautiful heather is in full bloom right now here in southern Norrland. The bush is rich in branches and can grow up to 80 cm high. It flowers in August – September and thrives in pine forests, moors, cliffs and bogs. It generally occurs in Sweden.

Annons

16 tankar om “Ljung / Heather

  1. Ljungen lyser verkligen upp nu när markerna i övrigt börjar vissna och övergå allt mer i brunt. Så vacker! Förr brukade man säga att man inte skulle plocka in den, då fanns det risk för fattigdom. 🙂 Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.