Fåglar kommer till mig / Birds come to me

Fåglar kommer till mig / Birds come to me

Fåglar kommer till mig för att äta nu när hösten är här. Det är kallare i luften, frön från blommor försvinner i naturen och det är en annan energi i luften. Jag älskar alla årstider och nu är vinter på väg. Här kan du se blåmes, nötväcka, talgoxe, bergfink, grönfink och domherre. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Birds come to me to eat now when autumn is here. It is colder in the air, seeds from flowers disappear in nature and there is another energy in the air. I love all seasons and now winter is coming. Here you can see, Eurasian Blue Tit, Eurasian Nuthatch, Great Tit, Brambling, European Greenfinch and Common Bullfinch. Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

33 tankar om “Fåglar kommer till mig / Birds come to me

  • I had the same thoughts as you before if the birds would like to sit down on the small metall seats and eat … they are doing it with joy 🙂 I feed birds all year round, there are so few insects here, the most of they have died? But there are only some birds that come in summer and eat, most birds are out in the woods in the summer and comes sometimes for fill up the stomach.

   Gillad av 2 personer

   • Thank, you Annica, this helps.
    Around here, in spring, insects were desolately few, especially the honey bees and bumble bees were near to fully missing, I had only wild bee species in the garden, and there more than outside of it. Only spare butterflies up to late summer, and then not so much as ever. Dragonflies and beetles out in nature: same.
    Just midgets, hover flies and other flies were enough to nourish the insect-eating birds, I think, because of the humidity all around, the larvae of flies were more fortuned this year than during the drie summers of the years before.
    At my place, the wood are some kilometers away and it is a very ”over-farmworked” area, were I have my daily walks. So I can tell from my side, the birds seem to be in need of food outside, there are not so much to see. The farmers do a lot of work in autumn and near winter, they didn’t before, there is no time for growing wild herbs.
    Some sparrows, that’s all. My impression is, they just waited for starting me my bird feeding.

    Gilla

   • You are absolutely so right, but the agenda is so big. It does not depend on a person, but they want us to believe it. There is so much to discover. You can googla on free energy and Tesla för an and example.

    Gillad av 1 person

 1. Härliga bilder Annica! 🙂 Tyvärr bor jag så att jag inte kan ha fågelbord, men brukar ofta besöka naturums fågelbord, de har fem stycken på en femstammad björk! Så roligt att följa dem, och man lär sig mycket om deras beteende, som att grönfinkarna är väldigt aggressiva sinsemellan, men inte på andra fåglar. Men de andra fåglarna blir ju lite rädda för ”angry birdsen”. Unnderbar bid på domherren, en fåge jag aldrig lyckats fota, är säkert den enda i Sverige som har lyckats med att misslyckats ta foto på den! 😀

  Gillad av 1 person

  • Haha tack John! 🙂
   Vad kul att du kan besöka fågelmatning där du bor. Ja grönfinkarna är lite väl aggressiva av sig mot för andra fåglar, det ser man när man kollar in alla fåglar vid matbordet, men det är väl en överlevnadsgrej kan jag tro. Du misslyckas inte med att fota Domherren, man måste ju få chansen att fot den på riktigt också 🙂 Här hos mig är det stor konkurrens om vem som ska äta först och mest vid fågelbordet. Jag försöker ordna så att alla ska få plats…men i naturen är det ”störst äter först” 😉

   Gillad av 2 personer

 2. Å så fina fåglar. Det är alltid roligt när fåglar kommer på besök. Måste nog skaffa en fågelmatare ser jag. Då är ju chansen större att de dyker upp så här års.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.