Pärlemorfjäril / Pearl-bordered Fritillary

Den är vacker pärlemorfjärilen med sin gulbruna ovansida med svarta prickar. Det finns flera olika arter av pärlemorfjärilen och här ser du en prydlig pärlemorfjäril. Den förekommer allmänt och är den vanligaste pärlemorfjärilen i hela Sverige under försommaren. Den har ett vingspann på 31-45 mm. Värdväxten är violer.

It is beautiful pearl butterfly with its yellowish-brown upper side with black dots. There are several different species of pearl butterfly and here you see a neat fritillary. It generally occurs and is a leading pearl butterfly throughout Sweden in early summer. It has a wingspan of 31-45 mm. The host plant is violets.

 

 

Annons

17 tankar om “Pärlemorfjäril / Pearl-bordered Fritillary

  1. Fin bild på den Fjärilen. Det verkar, som om Fjärilarna hos mig inte gillar Nikonkameran jag köpte för de flyger iväg, så fort jag visar den. Annat var det förra sommaren, då jag hade en Olympuskamera.
    Svante

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.