Linnéa

Denna lilla rosa blomma som så vackert växer i barrskog samt fjällbjörkskog, har samma namn som min dotter. Linnéa förekommer i hela Sverige, men är ovanligare i slättområdena. Blomningstiden är juni och juli. De blombärande skotten kan bli upp till 15 cm höga. Bilden här visar blomman i knoppstadiet.

This small pink flower that so beautifully grows in coniferous and birch forest, has the same name as my daughter. Linnea occur throughout Sweden, but is less common in lowland areas. Flowering time is June and July. The flower-bearing shoots can grow up to 15 cm high. The picture shows the flower in bud stage.

Annons

12 tankar om “Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.