Sidensvans / Waxwing

Sidensvans / Waxwing

Lyckliga mig. Ena dagen fick jag fota Spillkråkan för första gången och i går kom det en flock Sidensvansar som ställde upp på att bli fotograferade.
18 cm, lätt att känna igen med sin tofs på huvudet och sin brungråa dräkt. Gul teckning på vingarna och gul stjärtspets. En typisk Norrländsk fågel som helst häckar i norra Norrlands skogsland. Under häckningstiden lever den till stor del av insekter, framför allt myggor och bäcksländor. Under resten av året är den en utpräglad bär och fruktätare, speciellt då koncentrerad på rönnbär. I gamla skrifter kallas sidensvansen för en ”omättlig” fågel och ” han äter dagligen lika mycket som han själv väger.

Lucky me. One day I shoot Black Woodpecker for the first time and yesterday came a flock of Waxwings who lined up to be photographed.
18 cm, easily recognizable by its crest on its head and its brown gray suit. Yellow markings on the wings and yellow tail. A typical bird northern Sweden any breed in north country forest land. During the breeding season it lives largely by insects, especially mosquitoes and stoneflies. During the rest of the year is a marked berries and frugivores, especially when concentrated in the berries. In ancient writings called silk tail of an ”insatiable” bird and ”he eats every day as much as he himself weighs.

 

 

Annons

34 tankar om “Sidensvans / Waxwing

 1. Fantastiska bilder på den vackra fågel. Känns som det är massor med sidensvansar i år. Har sett träd fulla med pippin och rönnbären älskar dom. Har ett utanför köksfönstret men inte lyckats få en bild.

  Gilla

 2. Så mycket tur är helt otroligt och jag bara älskar första bilden. Gillar förstås att en fågel (till höger) precis vill landa men fortfarande ”hänger” i luften. Himla snyggt!

  Gilla

 3. Gissar att du ser snällare ut än jag, eller har bättre kamera. Jag har bara en bild av Sidensvans, och den är inte lika bra som dina bilder.
  Svante

  Gilla

 4. Toppenbra foton, Annica! 🙂 Vackra fåglar som jag aldrig sett heller. De trivs mer i dina trakter och norröver. Alla foton är jättebra, men de två första med alla samlade i toppen på en gran är ju bara så bra!!! 😀
  ps. Skönt att du börjat fota lite mer och göra inlägg. Mer tid nu, hoppas jag? 🙂

  Gilla

  • Tack så super mycket John, vad glad jag blir!! Haha ja vissa fåglar får jag och andra fåglar får du ….ska vi bytlånas lite 😀
   Jag vill ju fota och göra inlägg varje dag helst eller flera gånger om dagen….men just nu jobbar jag och är borta på utbildning hela veckor ibland, så kommer det att se ut året ut. Så det kommer att bli lite sämre med fototid nu en period för min del….och det är jobbigt det haha 😀

   Gillad av 1 person

 5. De ser välnärda ut, har väl flugit från ställe till ställe och kalasat på frukt och bär. Fina bilder på dem tog du, ovanligt för mig att se dem i en grantopp, här är det alltid björkar. Så snyggt med frostade äpplen på bilderna också.

  Gilla

 6. Vilka fantastiska bilder av sidensvansarna! Jag bara älskar bilderna där de sitter på de frostnupna äpplena (perfekta julkort, kanske…?). Vi hade invasion av sidensvansar här för ett par veckor sedan, över tusen stycken samtidigt. Rena Hitchcock-stämningen, men två dagar senare hade de dragit vidare söderut. 🙂

  Gilla

 7. Längs med gatan där jag bor är det oxelträd – de brukar få besök av stora flockar med sidensvansar. Iår och förra året är nog första gången jag inte sett till dem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.