Enbär / Juniper

Enbär / Juniper

Jag fotade dessa vackra enbär i oktober. Enbär är antiseptisk och därför bra vid urinvägsinfektioner, blåskatarr och eksem. Enbär har lång mognadsprocess på flera år och därför kan du hitta bär i både grönt, blått och svart. Ett nyttigt gott bär som använts sedan medeltiden i matlagning och naturlig egenvård.

I photographed these beautiful juniper in October. Juniper is antiseptic and therefore good for urinary tract infections, cystitis and eczema. Juniper has a long maturation process for several years, and therefore you can find berries in both green, blue and black. A good healthy berry that has been used since the Middle Ages in cooking and natural personal care.

 

Annons

8 tankar om “Enbär / Juniper

  1. Det hade jag ingen aning om. Bara visst dess goda egenskap vid kryddning. Att de tar flera år att mogna visste jag inte heller. Intressant. Jättefina bilder på dem!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.