Älg skelett / Moose skeleton

Älg skelett / Moose skeleton

Mitt ute i skogen hittade jag skelett från älg. Har den dött av sig själv, är det rovdjur eller är det en tjuvjägare? Det är jag som har placerat huvudet på en gran, för att du ska se det bättre. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Out in the woods I found skeletons from moose. Has it died of itself, is it a predator or is it a bull hunter? It’s I who put the head on a spruce, so you’ll see it better. Click on the pictures to make them bigger.

Annons

17 tankar om “Älg skelett / Moose skeleton

 1. Kanske något att spika upp på uthusväggen? Var det bara skallen du hittade eller fanns det skankor och annat? Vi hittar ibland skelettdelar som vi tror egentligen är slaktavfall (efter älgjakten) men som andra djur, som kanske björn, sedan drar runt med. 🙂

  Gilla

 2. Den har nog legat där länge, för den är helt rensad så benet är vitt. Var det bara huvudet du hittade? Jägare brukar ta med hela älgen och hänga upp den så köttet blir mört. Har ni vargar i området?

  Gilla

  • Vi har en hel del varg och björn här ute, man kan hitta djurkadaver lite nu och då…men det kan även finnas tvåbenta tjuvjägare? hmm tänker på filmerna om Åsa Nisse 😀 det smäller ibland när det inte är jaktsäsong. Jag har själv jagat en gång i tiden så jag vet hur det funkar med olika arter och jakttider mm 😉

   Gillad av 1 person

 3. Märkligt att det bara var kraniet kvar på platsen, annars hade det kanske kunnat vara en skadeskjuten älg som dött långt från platsen den sköts på. Å andra sidan finns det ju en skyldighet att spåra med hund om man skadeskjuter. Har du mött varg och/eller björn när du gått omkring i skogen? Här finns också varg och björn. Den omtalade Riala-vargen håller till bara några mil från oss, men det är förstås inga stora flockar med vargar här, bara enstaka par (vad jag hört).

  Gilla

  • Jag hittade en skadeskjuten älg en gång som nyligen hade avlidit av sina skador. Den låg mellan gränsen hos två jaktlag. Jag kontaktade dem utifrån att de inte gjort eftersök, vilket kom fram. Inget av lagen ville ta sig an detta…det är så dåligt!
   Jag mötte en björn en gång som reste sig på bakbenen och kollade in mig och hunden, men vi blev nog lika överraskad alla tre, så vi valde att gå åt olika håll haha 😀
   Annars har jag sett spår och dödade djur efter vargarna samt björnspår är inte ovanligt att träffa på.
   En gång när jag var långt ute i skogen betedde sig hunden så konstigt och när jag vände åter hemåt så låg där en rykande färsk björnskit som inte legat där ca 20 min tidigare 😉

   Gilla

 4. Jag har ett ställe hos mig på landet som jag kallar för Huvudskalleplatsen. Där finns många älgskallar, dumpade av jägarna i trakten. Förr gick jag dit då och då och fotade, men det är ganska igenvuxet nu. Fina bilder.

  Gilla

  • Tackar så mycket Jag!
   Det finns ett sånt ställe här också där det ligger skallar och ben lite här och var efter att rovdjuren har dragit runt med dem 😉
   Denna skalle samt ibland hela skelett har jag påträffat mitt ute i det vilda. Det är ju klart att de dör av ålder och sjukdom också.

   Gilla

 5. En sån vildmark du bor i, Annica! Du låter ändå trygg som en riktig indian. Älgar dör förstås av många orsaker. En del blir trafikskadade och tar sig ändå långt ut i markerna innan de dukar under. De blir ju också lätta byten för rovdjur om inte eftersökare hittar dem.
  Ellington

  Gilla

  • Ugh Ugh 😀 Tackar så mycket för dina fina ord Arletta! det värmer verkligen 🙂 Naturen är en stor del av mitt liv och jag skulle bli tokig utan den. Visst är det som du beskriver med djur som dukar under. Ibland glömmer vi också bort att även dom kan bli sjuka.

   Gilla

 6. Wow…när jag ser dina foton så kommer jag ihåg när jag hittade en skalle plus lite annat mitt i skogen men då var den slaktad där utav någon människa. Kanske är det där nåt ifrån någon jakt? Jag hoppas den inte självdött i något plågsamt. Blev riktigt läckra foton

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.