Skogen / The forest

En promenad i skogen. En död älg, det är bara ett skelett kvar, vad hände.
Jag besökte ett gammalt björn ide, det var mindre förra året, men i år var det större…har en större björn sovit här i vinter.
Båttjuvar, jag är ledsen. Jag har en båt i en liten skogssjö, en person har kapat kedjor på båten och flyttat den till den andra sidan av sjön för att stjäla den, jag är arg, hur kan en annan människa vara så dum.
Granen har baby kottar nu och blåbären blommar, en bra dag i skogen förutom båt tjuven som jag tror att jag vet vem det är, han har stulit andra båtar i min by där jag bor, sanningen kommer alltid fram till sist.
Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

A walk in the woods. A dead moose, it’s just a skeleton left, what has happened.
I visited an old bear dwelling, it was bigger than the last year… has a bigger bear slept here this winter.
Boat thieves, I’m sorry. I have a boat in a small forest lake, a person has cut chains on the boat and moved it to the other side of the lake to steal it, I’m angry, how can another person be so stupid.
The spruce has baby cones now and the blueberries bloom, a good day in the woods except the boat thief that I think I know who it is, he has stolen other boats in my village where I live, the truth always comes to last.
Click on the pictures to make them bigger.

32 tankar om “Skogen / The forest

 1. Usch, så trist att inte få ha båten ifred, tur ändå att den inte hade försvunnit helt och hållet! Hoppas ni får fatt i den som har gjort det.
  Häftigt att få se hur det ser ut i ett björnide. Ser ut att kunna bli lite blåbär också, bara inte frosten tar blommorna. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack Meggie! Ja båttjuvar gillas inte 😦
   Kul att du gillar björnidet. Även fast jag vet att det inte finns en björn där just nu, så känner jag ändå att nackhåren reser sig lite när jag sticker in kameran i mörkret med mina bara händer, det är bara den lilla blixten som lyser upp det lilla i hålan 😉
   Gällande blåbären, så vore det mycket trevligt med ett blåbärs år 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Det är vackert och spännande i naturen nu – extra spännande med ett björnide – det har jag aldrig fått se i verkligheten 🙂 Trist med båttjuvar – varför kan man inte få ha sina saker ifred?! Bra ändå att den fanns kvar i sjön.
  Fina bilder som alltid!

  Gillad av 1 person

  • Tackar så mycket Anki!
   Vad kul att jag får visa dig björnidet här hos mig, uppe i skogen. Det är verkligen en upplevelse att betrakta ett ide på så nära håll och ges möjligheten att kika in i boet. Även fast jag vet innerst inne att där finns det ingen björn just precis nu, så reser sig nackhåren lite ändå…tänk om björnen är där och kollar läger haha 😀 😀
   Blää för båttjuvar, så himla taskigt gjort 😦 Men sanningen kommer att komma ikapp tjuven förr eller senare 😉 Man behöver inte bo i en stad för att bli bestulen på sina ägodelar, det händer även mitt ute i skogen och lika tråkigt och respektlöst är det varje gång det händer.

   Gillad av 1 person

  • Tackar Roffe!
   Ja tråkigt är det med själviska människor som inte bryr sig om att de förstör för andra medmänniskor, på grund av sitt stora alter ego! Tanken på att personen i fråga, utan att ha dåligt samvete kan må bra av att tjäna pengar på andras olycka, i detta fallet säljs stulna båtar vidare, men sanningen kommer att komma fram förr eller senare och i detta fallet snarare nu snart än senare 🙂
   Om jag har sparat pengar i månader för att kunna köpa en båt och är mycket lycklig över nyförvärvet…hur kul är det då att åka till en tom båtplats! Flera personer här i byn har blivit av med sina båtar.
   Hur ska man kunna behålla en låst båt med kedjor när tjuven använder en batteridriven rondell…mitt ute i skogen…med ett enda syfte, att stjäla!!!
   Björnidet är spännande, fortsättning kommer att följa där 🙂

   Gilla

 3. Ja det är tråkigt att inte få ha sina saker ifred. Men han kom tydligen inte så långt med båten i alla fall.

  Det blev en fin bild med den klatschigt röda båten vid sjön. Jag är svag för båtar, inte minst på bild.

  /Skvitt

  Gillad av 1 person

 4. Härliga bilder. Jag är säker på att du är försiktig i området med den större björnen. Jag är glad att du hittade din båt innan den försvann. Det är synd att människor vill ta från andra. Båten är vacker och ger utan tvekan underbar tid på vattnet. (Lovely images. I’m sure you’ll be cautious in the area with the larger bear. I’m glad you found your boat before it disappeared. It’s a shame people want to take from others. The boat is beautiful and no doubt provides wonderful time on the water.)

  Gillad av 1 person

 5. Mycket i det här inlägget, hoppas att båten är tillbaka. Påminns om en händelse för länge sedan på svärföräldrarnas torp: en man snor en segelbåt. Hämnas sedan ägaren som gör polisanmälan genom att elda upp hans bil. Men han var inte frisk, hotade att döda mig en gång. Intressant och spännande med björnidet, klart att man blir lite spänd när man går där. Avgnagda älgskallar är så vackra! Och de där fina lysande röda grankottarna!

  Gillad av 1 person

  • Men tackar så mycket Jag, så himla kul att du gillar inlägget! Inlägget har en stor variation i sin anda.
   Båten finns kvar än …tror jag…vi ska fästa nya kedjor i den.
   Det du berättar om dödshot är ju verkligen inte kul, när personen inte är frisk blir det ännu allvarligare.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.