Större hackspett / Woodpecker

Jag är så glad. Jag gillar ju fåglar och just i dag så lyckades jag att fota en större hackspett som matar sin unge. Det är hane som matar ungen på bilden, det röda i nacken syns inte på just denna bild. Ungfåglarna har röd hjässa vilket syns på bilden. Det är endast den vuxna honan som har svart hjässa. När det gäller att mata ungarna så hjälps både honan och hanen åt. Tänk att vara så stor och bli matad 🙂 Jag filmade också en snutt som jag ska bearbeta och lägga ut lite senare 🙂

I am so happy. I like the birds and just today I managed to shoot a woodpecker feeding the young. It is the male feeding the chick in the picture, the red neck is not visible on this particular picture. Juveniles have red head as seen in the picture. Only the adult female that has black head. When it comes to feeding babies so helped both female and male each other. Imagine being so big and be fed 🙂 I also filmed and that I will process and lay out a bit later 🙂

 

 

 

Annons

23 tankar om “Större hackspett / Woodpecker

 1. Om man är en träskalle, ska man dra ner mössan över öronen, när det är Hackspettar i farten.
  Fin bild.
  Svante

  Gilla

 2. Vad fin bild du fått av de fina hackspettarna, Annica 🙂 Jag har inte varit ute med min ”Haubits” på länge, en kort snutt bara, mest haft mitt 18-200, som jag klumpigt nog förstörde, ställde kameran häromdagen hos Inka´s inne i fika tältet för det började regna, vände ryggen till och hela stativet med kameran föll i backen. Så fick man köpa ett nytt… Mitt mest använda av mina objektiv.

  Gilla

 3. Underbar bild och skickligt att lyckas komma dem så nära. Har också en hackspettsfamilj där ungen hela tiden skriker på mer mat och föräldrarna flyger i skytteltrafik, men än har vi inte lyckats fångar dem i matningssituationen. Ungen är orädd, men de vuxna flyger iväg. Men skam den som ger sig.
  Trevlig helg 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket Meggie! Samma här, den bara väntar på att bli matad….ser ju lite kul ut att vara så stor och bara gapa och vänta haha 😀
   Snart får du nog fota också, men det kan ta tid som sagt att få möjligheten 🙂
   Trevlig Helg till er med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.