Korpen flyger / Raven flies

Korpen är en stor och ståtlig fågel. Den är större än många tror, 55-65 cm och den är Svart. Våran största kråkfågel med ett vingspann på upp till 130cm. Den är allätare. As, insekter, mänskligt matavfall, spannmål, frukt och bär. De kan också jaga små däggdjur, fåglar, grod- och kräldjur. Korpparet håller ihop, och bor vanligen på samma ställe hela livet. Boet placeras oftast i ett stort träd eller på klipphylla. Äggen läggs redan i februari-mars och ruvas av honan i ca 20 dagar. Korpar har bland de största hjärnorna av alla fågelarter och eftersom man även observerat en del anmärkningsvärda bedrifter i fråga om problemlösning anses korpen ha en hög intelligens. Korpar är också kända för att stjäla och gömma glänsande föremål som t.ex.  metallbitar, kaffeskedar och smycken.

The raven is a large and stately bird. It is larger than many people realize, 55-65 cm and is black. Our biggest crow bird with a wingspan of up to 130cm. It is omnivorous. As, insects, human food waste, cereals, fruits and berries. They can also hunt small mammals, birds, amphibians and reptiles. Raven couple stays together, and usually live in the same place all their lives. The nest is usually placed in a large tree or rock shelf. The eggs are already in February-March and incubated by the female for about 20 days. Ravens are among the greatest minds of all bird species and because they also observed some remarkable feats in terms of solving the raven considered to have a high intelligence. Ravens are also known to steal and hide lustrous object such as pieces of metal, coffee spoons and jewelry.

Annons

19 tankar om “Korpen flyger / Raven flies

  1. Undrar om det är den visaste guden Oden i Asgård vars Hugin eller Munin som svävar över Midgård eller Asgård? Fint foto och bra fakta!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.