Kopparödla / Slow-worm

Här träffar jag på årets första kopparödla för min del. Dagarna blir längre, ljusare och varmare. Vilket resulterar i att fler arter i naturen ger sig tillkänna.

Here I meet on the first copper lizard on my part. The days are getting longer, lighter and warmer. Resulting in the number of species in nature makes itself known.

Annons

2 tankar om “Kopparödla / Slow-worm

 1. Wow, du har lyckats ta ett foto på en kopparödla och fint foto med 🙂 Jag har sett en kopparödla en gång i mitt liv, var väl 13-14 år. Varför den kallas ödla undrar jag, är det genuppsättningen? Ormar har också haft ben en gång i tiden för många år sedan…

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket 🙂
   Jag vet bara det jag läst om den att Kopparödlan är en ödla, men på grund av att den saknar ben liknar den en orm och kallas därför ibland för kopparorm eller ormslå. Kopparödlan har till skillnad från ormar rörliga ögonlock 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.