Sorgmantel / Camberwell

Sorgmantel som har vaknat upp efter sin övervintring. Den ser lite sliten ut och till synes saknas en del av den ljusgula kanten nedanför de blå prickarna. Värdväxter för denna art är sälg, björk och asp.

Camberwell who has woken up after their hibernation. It looks a little worn out and seemingly lacking a portion of the light yellow edge beneath the blue dots. Host plants of this species are willow, birch and aspen.

Annons

10 tankar om “Sorgmantel / Camberwell

 1. Fin bild du tagit Annica! 🙂 Håller med föregående ”talare” Bakgrunden är fin och framhäver fjärilen. Den är lite naggad i kanterna men det växer väl ut, kan jag tro. Gäller att passa på och fota dem när de sätter sig där man vill 😀 Jag har kastat många foton på grund av bakgrunden eller att ett litet grässtrå är i vägen, är lite petig med sådana saker och mer tolerant med saker jag kanske skulle vare petig med, men vi är som vi är 😀

  Gillad av 1 person

  • Tack John! 🙂
   Haha jag känner igen det där med att bli petig med bilderna om man har några att välja mellan 😀
   Jag tror man blir petigare ju mer man fotar och ser mer störande moment i bilderna ibland än någonsin tidigare 😀
   Vidare så är ju charmen med att fota att vi ser olika motiv i ett motiv osv 😉

   Gilla

 2. Himla fin bild! Den är verkligen lite naggade i kanten den stackarn. Håller med om bakgrunden. Man blir så glad när den passar till motivet. Låter bli att fota om bakgrunden är helt fel men är inte så petig som John och plockar sällan bort grässtrån eller liknande.

  Gilla

  • Tack så mycket Kristallina! Vad kul att du gillar bilden. Haha jag kan faktiskt plocka bort ett grässtrå innan jag ska fota en blomma om det stör, men det är inte alltid jag ser det, förrän jag tittar på fotot 😀

   Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Lilla-Maria! Vad kul att du gillar bilden och jättekul att du uppskattar att jag skriver några rader. Tack för att du kikat in på min blogg också, det uppskattar jag, det är så kul att få dela med sig av det man ser till andra 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.