Blomflugor / Hoverflies

Det finns många varianter av blomflugor och vackra är dom. Många förväxlar dem med bin, getingar och humlor vilket blir helt fel.  De tillhör insekts ordningen tvåvingar, vilket innebär ca 6000 kända arter i världen samt drygt 350 arter i Sverige. De äter nektar och pollen från blommor och kan även hovra i luften vid blommorna. Att blomflugorna som exempel liknar getingar kan skydda dem från attackerande fåglar och andra insekt ätare. Kolla in bild nummer två, det liknar en hanhund som märker  sitt revir.

There are many variations of hoverflies and beautiful they are. Many people confuse them with bees, wasps and bumblebees, which is completely wrong. They belong to the insect order Diptera, which means about 6,000 known species in the world and more than 350 species in Sweden. They eat nectar and pollen from flowers and can also hover in the air at the flowers. The flower flies as examples resemble wasps can protect them from attacking birds and other insect eaters. Check out the picture number two, it resembles a dog noticing his territory.

 

 

 

 

 

Annons

11 tankar om “Blomflugor / Hoverflies

  1. Härliga bilder och intressanta fakta! Jag har blivit så svag för foton på blommor, och insekter, som är fotade litet underifrån, det blir så vackert. Som din tredje bild, den blir min favorit!

    Gilla

  2. Fina bilder 🙂 Ska tilläggas att för att till exempel en jordgubb ska få sin fina form och inte bli knölig som en del är krävs det två arter av pollinerare. Bina sätter sig i mitten av jordgubb blommorna där de letar nektar och samtidigt pollinerar medan blomflugorna håller till i ytterkanterna. Är det en jordgubbe som ser knölig ut har den bara blivit pollinerad med en av arterna. Därför är mångfalden viktig bland alla insekter och övriga djur.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.