Liljebagge / Scarlet lily beetle

Vacker är den denna lilla röd bagge. Men jag gillar inte att den förökar sig i mitt land fullt med liljor och frossar i sig de gröna frodiga bladen. Kvar blir det en naken liten blomma och halvätna blad fulla med baggeskit. Jag gillar såklart mångfalden som den djur och insektsvän jag är. Men ibland kan även jag känna att …. där var gränsen nådd.

Beautiful is this little red beetle. But I do not like it multiplies in my country full of lilies and revel in the lush green leaves. What remains is a small flower nude and half-eaten leaves full of beetle crap. I like the diversity of course as the animals and insect friend I am. But sometimes even I feel that …. where the limit was reached.

Annons

10 tankar om “Liljebagge / Scarlet lily beetle

  • Haha tack blomstermams! Om den kunde nöja sig med hälften av mina lijlor så ok….men det ska vara hela beståndet suck…jag har heller inte hjärta att klämma ihjäl dom som det står i blomsterböckerna att man ska göra, så här står jag och ser på när det är fredagskalas 😉

   Gilla

   • Haha.Vilket elände. Förstår precis hur du känner. Jag kan inte heller ha ihjäl skadedjur, förutom mördarsniglar, men det är inget man gör med glädje heller. Jag brukar få in små söta möss i förrådet som äter upp allt de kommer åt, och det enda jag gör är att fånga in dem i en fälla och går upp till skogen och släpper ut dem. För att sen hitta dem i förrådet igen och fånga dem och släppa ut de o.s.v. Är man djurvän så är man.

    Gillad av 1 person

 1. Ett helt gäng. Jag är obarmhärtig när det gäller liljebaggarna. De får sin stund i rampljuset men sen är det ajöss. De kan beta kriskål eller gräs eller nåt men när de ger sig på kungsängsliljorna eller krolliljorna får de skylla sig själva. Roligt foto!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.