Dvärgvårlök / Gagea minima

En vacker vårlök som blommar så vackert i gult varje vår. Den är liten men syns ändock bra i gräsmattan med sina gula stjärnliknande blommor. Den tillhör liljeväxter och blommar i april – maj. Den trivs bra i parker, trädgårdar och lövängar.

A beautiful spring onion blooming so beautifully in yellow every spring. It is small but visible nonetheless well in the grass with its yellow star-like flowers. It belongs to the lily plants and blooms in April-May. It thrives in parks, gardens and meadows.

 

 

 

Annons

2 tankar om “Dvärgvårlök / Gagea minima

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.