Vädd och bi / Pincushion flowers / Scabiosa spp.

Denna vädd växer vid en bäck i skogen och jag tycker att bilden med biet och blomman blev vacker med den blå himlen i bakgrunden.

This pincushion flowers is growing at a creek in the woods and I think that the image of the bee and the flower was beautiful with the blue sky in the background.

Annons

21 tankar om “Vädd och bi / Pincushion flowers / Scabiosa spp.

 1. Verkligen fint foto, Annica. Du har fått med ett par oskarpa stjälkar och en knopp eller blomma som gör sitt till också 🙂 Ibland brukar jag rensa allt som är i vägen bara för att ha himlen som bakgrund, men det kan kännas lite tomt ibland, beroende på motiv såklart. Mycket bra foto 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket John! Ja jag såg också att det kom med lite detaljer i bakgrunden, funderade först på om jag skulle beskära bilden….men sen tyckte jag att de ändå passade in i helheten och fick vara kvar i bilden, samt att som du själv berättar så kan bilden ibland annars kännas lite naken 🙂

   Gillad av 1 person

  • Tack så hjärtligt Meggie! Jag brukar själv så jätte vädd på våren och sedan plantera ut den i landet. Denna växt älskas av fjärilar och humlor. Det finns olika sorters vädd och den jag har fotat här i det vilda brukar kallas ängsvädd/åkervädd, för den går även att hitta där. Den verkar trivas där det är lite fuktigt 🙂 Lycka till på din vädd jakt, kram 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.