Potatis blommor / Potato Flowers

Potatis blommor / Potato Flowers

I år var jag sen med sätta potatis, så frågan är om det hinner bli några ätbara potatisar innan den riktiga hösten kommer. Det kanske bara blir små spelkulor…men då har jag sätt potatis till nästa vår. Men hur som helst så tycker jag att potatis blommorna är mycket vackra. De blommar för fullt här hos mig just nu. Jag tycker att de ibland påminner om Amaryllis blomman. Som vanligt så har jag svårt att välja ut vilka bilder som jag ska lägga ut….men här kommer några godbitar.

This year I was late with planting potatoes, so the question is if the whether it is time to get some edible potatoes before the real autumn. There may be only small marbles … but then I have to put small potatoes next spring. But anyway, I think potatoes flowers are very beautiful. The full bloom here with me right now. I think that sometimes reminiscent of Amaryllis flower. As usual, I have a hard time choosing which pictures I will post …. but here are a few tidbits.

Annons

20 tankar om “Potatis blommor / Potato Flowers

  1. Wow, vilka fantastiskt vackra blommor och bilder. Hade ingen aning om att potatisblommor var så fina. Med så vackra blommor så kan man ju sätta potatis lite överallt i rabatterna. Blir det ingen potatis så har man ju fina blommor i alla fall.

    Gillad av 1 person

  2. Inte visste jag att det blir så vackra blommor för att bli potatis !! Helt fantastiskt och som ovan skriver, blir det ingen potatis så blev det iallafall väldigt vackra blommor att njuta av 😀

    Gilla

  3. Potatisblomman är verkligen vacker. Jättefina bilder 🙂 Blir det inga potatis i år så kommer de väl till våren. Hade en potatisplanta en gång där vi aldrig grävde upp den men varje år så kom den igen. Bildas väl nya knölar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.