Vår vid tjärnen / Spring at the forest lake

Vår vid tjärnen / Spring at the forest lake

Vår vid tjärnen. Vid tjärnens skuggiga sida ligger isen envist kvar, även om solen smälter den mer och mer för varje dag. Många olika fåglar som kricka, knipa, trana och gräsand visade upp sig när jag skulle fotografera, men de stannade retfullt kvar på andra sidan av tjärnen. Just i det ögonblicket önskade jag att jag kunde zooma ännu mera med kameran och ändå behålla skärpan. Men jag är nöjd som fick ta del av den vackra naturen och alla fåglarna. På sista bilden trumpetar tranorna exakt samtidigt hela tiden. Deras rop ekade över tjärnen och spred sig vidare ut över träden i skogen. Det är förvånade vilken stark röst dom har, jag tror inte att min vackra stämma skulle höras lika bra 🙂 Bilderna här är tagna innan det sista snövädret kom, så jag undrar hur det ser ut där uppe i skogen nu. Det blev många bilder, men det är för att det är svårt att välja bort bilder. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Spring at the forest lake. At the shaded side of the lake lies the ice stubbornly left, even though the sun melts it more and more for every day. Many different birds as common teal, common goldeneye, common crane and mallard showed up their self when I was going to photograph, but they stayed teasing on the other side of the lake. Just in that moment, I wished I could zoom even more with the camera and still maintain the sharpness. But I am pleased to meet the beautiful nature and all the birds. On the last picture, the cranes trumpet exactly at the same time. Their cry echoes over the lake and spread out beyond the trees in the woods. It is amazed what strong voice they have, I do not think my beautiful voice will be heard as well 🙂 The pictures here are taken before the last snowy weather, so I wonder how it looks up there in the woods right now. Please click on the pictures to make them bigger.

 

Annons

36 tankar om “Vår vid tjärnen / Spring at the forest lake

 1. Så många jättefina bilder Annica. Skulle kanske bege mig ut i naturen istället för att gå runt bland gatorna i Stockholm, nu när naturen äntligen vaknar till liv 🙂

  Gilla

 2. Vad gott att få se dessa vårbilderna från skogen. Och lavarna är ju sanslöst vackert fotade. Jag undrar om tranornas röster finns ingraverade i mina gener på nåt vis. Det känns som att jag förflyttas till nån hednisk tid där jag på nåt vis känner igen mig. Om man skulle komma nånstans i näheten av att sjunga som en trana, då skulle man väl sjunga likt säterstintorna när de kular.
  Ellington

  Gillad av 1 person

 3. Häftigt att se att kråkbären överlevt vintern! Är det där din smålomstjärn? Se ut att kunna vara perfekt för smålommen med sin små grästuvsöar ute i vattnet, men med tranor i närheten lär lommen, eller snarare deras ev ägg leva farligt. Härliga vårbilder som ger hopp om sommaren (så småningom). Isen gick i vår sjö den 28 april. 🙂

  Gilla

 4. Många vackra skogsvårbilder, Annica. Härliga färger med allt det rödbruna. Gillar speciellt bilden på den rödtoppade laven, den vill jag träffa på. Och tranorna, läckert när de står och trumpetar! Jag har aldrig fotat en trana.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.