Skogen i September / The forest in September

Skogen i September / The forest in September

Följ med mig och hunden på en september promenad i skogen. Det har varit en varm höst och många dagar har det varit varmare väder än det var i sommar. På vår resa genom skogen möter vi både orm, trollsländor, olika sorters insekter, fåglar,  björnen som har lämnat spår efter sig…en trasig stubbe i hopp om att få äta några myror och larver. En bonde har lämnat ruttna höbalar efter sig ute i skogen, fulla med snören…vilket jag inte gillar med tanke på att de vilda djuren längre fram kan komma att trassla in sig i snörena. Delar av ett skelett, bäcken som flyter fram mellan träden och all den vackra naturen. Efter den här promenaden är både jag och hunden nöjda. Jag hoppas att du också hade en trevlig stund. Klicka gärna på bilderna för att göra dem större.

Come with me and the dog on a September walk in the woods. It has been a warm autumn and many days there have been warmer weather than it was this summer. On our journey through the woods we meet both snake, dragonflies, different kinds of insects, birds, the bear who left tracks behind … a broken stump hoping to eat some ants and larvae. A farmer has left rotten hay bales after him out in the woods, full of laces … which I do not like considering the wildlife may come stuck in the laces. Parts of a skeleton, the brook flowing between the trees and all the beautiful scenery. After this walk, both me and the dog are satisfied. I hope you also enjoy the time. Please click on the pictures to make them bigger.

Annons

55 tankar om “Skogen i September / The forest in September

 1. Tack för en underbar skogspromenad. Fantastiska bilder på naturen. Kan inte gå i skogen längre om det inte finns en bra väg eller stig så jag njuter lite extra av dina bilder.
  Ha en bra kväll.

  Gilla

 2. En så härlig bildpromenad i din hälsingska skog! Visst har det varit många fina höstdagar, men vi träffade ju på många dagars regn när vi for söderöver. Häromdagen tog vi oss ut i skogen här på torpet och skördade kantareller. En skön stund, nästan svettig. Fin serie!

  Gilla

 3. Härliga bilder du tagit, Annica. 🙂 Till och med fångat en kopparödla. Spindeln ser ut att hänga i luften,man ser knappt träden. Dina september bilder skulle lika gärna kunna vara tagna en fin sommardag. 🙂

  Gilla

   • Nej, odlar inte själv, bor i lägenhet sedan min man dog. Aronia planteras gärna av kommunen som häck eller enstaka buskar. Byns skola har väldigt stora buskar som ger kilovis skörd varje år. Där plockade jag och en vän får ännu mera i en grannby. Där finns en lekplats som har en stor häck av Aronia.
    Många vet inte hur nyttiga bären är eller att man kan äta dem. Antar att det finns många buskar i privata trädgårdar som aldrig plockas.

    Gillad av 1 person

 4. Pingback: Skogen i September / The forest in September — Naturfoton – Suman D. Freelancer

 5. Tack för en härlig höstpromenad i den vackra skogen. Den där slingrande ormen hade jag gärna sluppit möta… Trodde dom lagt sig till ro fast det är väl så varmt ute så dom fortsätter tydligen visa upp sig… Finfina bilder 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Vilka härliga bilder. Jag tycker mig mig uppleva både lukten och ljuden också. Det måste vara i norra Sverige, eftersom du pratar om björn. Intressant att du skriver på två språk. Får du många kommentarer på engelska

  Gilla

 7. Ja jag är nöjd med din fina resa… jag har varit dålig i höst att vandra i skogen… många saker har satt käppar i hjulen… nu får jag njuta av din stund och glädjas åt att mitt i allt ser jag en lycklig hund som trivs 🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.